Vefat edenin kredi kartı borcu
Merhaba,birkaç soru hakkında desteğinizi rica ediyorum, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Babam 02/01/2010 tarihinde vefat etti ve kendisi malulen işçi emeklisiydi.
Kendisine ait olan kredi kartı borcları eşine bağlanan maaştan kesilir mi? (Eşide ayrıca emekliyse)
Yada eşiyle ortak alınmış taşınır/taşınmaz mallar haciz edilebilir mi?
Bunun dışında eşine kendi babasından miras kalan taşınır/taşınmaz mallar haciz edilir mi?
Son sorum ise çocukları olarak miras almadık ve böyle bir talebimiz yok, bu borç bizi kapsar mı?
Cevap: Vefat edenin kredi kartı borcu
Alıntı:
nur duygu rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,birkaç soru hakkında desteğinizi rica ediyorum, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Babam 02/01/2010 tarihinde vefat etti ve kendisi malulen işçi emeklisiydi.
Kendisine ait olan kredi kartı borcları eşine bağlanan maaştan kesilir mi? (Eşide ayrıca emekliyse)
Yada eşiyle ortak alınmış taşınır/taşınmaz mallar haciz edilebilir mi?
Bunun dışında eşine kendi babasından miras kalan taşınır/taşınmaz mallar haciz edilir mi?
Son sorum ise çocukları olarak miras almadık ve böyle bir talebimiz yok, bu borç bizi kapsar mı?
Emekli maaşına haciz konulması artık mümkün değil.
Taşınır/taşınmaz mallar üzerine haciz konulabilir.
Çocukları olarak vefat eden babanızın mirasçısısınız bu nedenle taşınır/taşınmaz üzerine -her ne kadar çocukları olarak adınıza tapuda tescil yapılmadıysa da- haciz mümkündür.
Cevap: Vefat edenin kredi kartı borcu
taşınmaz kimin üstüne kayıtlı ??
eğer annenizin adına kayıtlı ise diğer tüm mirası reddedin.. borçlardan da kurtulursunuz.. mirası reddetmek maaş alamamak anlamına gelmiyor.. maaş ve sigorta poliçeleri bunun istisnası...
eğer taşınmaz babanızın adına kayıtlı ise mirası reddetmeniz halinde taşınmazı da reddetmiş olursunuz...
eğer mirası reddetmezseniz yasal mirasçılar olarak siz çocuklar da tüm malvarlığınızla borçtan sorumlusunuz