Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırmasında hagb kararı gözükür mü?
Nüfüs cüzdanında sahtecilikten dolayı 12 ay, indirimli olarak 10 ay ceza aldım.Buda 5 yıllık denetime tabi oldu ve kararda hükmün açıklanamsının geri bırakılması yazıyor.Benim sorularım;
1.Memur olmama bir engel teşkil edermi
2.Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırmasında Hagb kararı gözükürmü
şimdiden teşekkür ederim saygılar
Cevap: Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırmasın da hagb kararı gözükür mü?
Alıntı:
ahmet_ulukaya rumuzlu üyeden alıntı
Nüfüs cüzdanında sahtecilikten dolayı 12 ay, indirimli olarak 10 ay ceza aldım.Buda 5 yıllık denetime tabi oldu ve kararda hükmün açıklanamsının geri bırakılması yazıyor.Benim sorularım;
1.Memur olmama bir engel teşkil edermi
2.Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırmasında Hagb kararı gözükürmü
şimdiden teşekkür ederim saygılar
çıkar evet ama engel olurmu dersen olma ihtimali yüksek bence çünkü sahtecilik
Cevap: Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırmasında hagb kararı gözükür mü?
5. (Değişik alt bent: 10/01/1991 - 3697/1 md.;Değişik altbent: 23/01/2008-5728 S.K./317.mad) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
arkadaşlar burada ki sorulara yanıltıcı cevap vermeyin.savcı arkadaşımla görüştüm memurluga engen olmaz dedi.o nedenle konu ehli olmadan cevap yazmazsanız sevinirim saygılar.
Ahmet arkadaşımın dediklerine katılıyorum Hag bırakılmasına karar verilmiş ise memurluğa engel bir durum söz konusu değil bu hususla Danıştayın kararlarıda mevcuttur.
Ahmet arkadaşım lazım olursa bana mesaj at sana engel olmadığına ilişkin Danıştayın kararın bir suretini gönderebilirim.
sıze bırsey sormak ıstıyorum. 20 yasındayım. gecen sene sonlarında hakkımda soruşturma açılmıştı. kız arkadaşım şıkayette bulunmuştu. karakolda ıfade vermıştım. ocak ortasında eve kağıt geldı ve sorusturmaya gerek görülmedı falan yazıyordu. bu sene polıslık ıcın hazırlanıyorum. bu açılan soruşturma etki edermi sizce? haklı olduğum ıcın herhangı bır ceza almadım. ve karşı taraf geri çekti. lütfen en kısa zamanda yanıtlayın.. :(
Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasına bakarak ya da araştırmada görünen Hagb kararına bakarak memur almak ayrı şey, hagb kararının memuriyete engel teşkil etmemesi ayrı şey. Hagb elbette memuriyete engel değil. Ancak şu da var;
Güvenlik araştırması ve arşiv soruşturması genellikle 'tsk, egm, mit, adalet bakanlığı' vs. kurumlarda güvenlik unsurlarının ileri düzeyde olduğu ve alımlarda, mülakatla alımların ön planda tutulduğu ve mülakat esnasında adayın genel-sosyal-ekonomik durumuna ilişkin bilgilerin göz önüne alınarak ve varsa o adayın memuriyetine engel durumlarının; ama sicil yönünden, ama sosyal bakımdan değerlendirilmesi durumudur. Siz öğretmen olacaksanız bilemem, hiçbir sorun çıkmadan olursunuz, memuriyetinize engel değil, ama derinlemesine araştırma yapılan kurumlarda şansınızın olduğunu söylemem. Almıyoruz derlerse birşey ifade ve iddia edemezsiniz. Zaten sizi 'sicilinizden ötürü almıyoruz' demezler size, puanınızı düşük verip geçerler.
ahmet bey
olayınız nasıl gerçekleşti anı olay bende de var
sizden bilgi almam gerek benım mahkemem olmadı hakkımda soruşturma acıldı sızınle bu konuyu konusmam gerek ne yapamam gerek bana bilgi verirmisiniz