Annem emekli olabilir mi?
bugün bir gazetede okuduğum yazıda ( sigortalı bir işte çalışarak en az 1260 gün (3.5 yıl) prim ödemeniz halinde, ssk da 25 yıl sigorta , 5525 gün prim ve 52 yaş şartlarına tabi olursunuz.1260 günden sonra prim ödemesenizde 52 yaşını doldurduğunuz zaman emekli olabilirsiniz. ) yazıyordu. buna göre annem 1957 nisan doğumlu ve 1973-78 yılları arasında ssk ya prim ödemiş yani 1260 günü geçiyor 52 yaşınıda doldurduğuna göre ssk dan emekli olabilirmi ? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. teşekkürler...
Cevap: annem emekli olabilir mi?
Yanlış anlıyorsunuz.Son 3,5 yıl(1260 gün eder) SSKda prim ödemek, SSK şartlarına tabi olabilmek içindir.Bu şartı yerine getirecek kişi beşbin küsur gün de prim ödemiş olmalı, şu yaşı da doldurmalı deniyor.
Annenizin emekliliği için SSKda 3600 gün prim ödemesi olması gerekir.Bakınız; 4759 s.Kanun Madde:3
İyi günler...
bu kunu ya benzer bir konu soracagım degerli arkadaşımm. babam 1942 dogumlu bagkurda 10.basamakta iken mart 2008 de vefat etti kendısı annemi bende aynı yıl temmuz ayında borslanmasınıda yatırarak emeklı ettım dun ogrenmıs oldugum kadarıyla emeklılıgı fesh edılmıs nedenı ıse 2003 yılında 65 gunluk sigortası olması sben bu durumu cozemedım bana acıklama yaparsanız sevınırım
Bağ-Kur bunu sık sık yapıyor. Gerekli tüm araştırmaları yapmadan işlemler yapıyor, sonradan fark ediyor ve iptal ediyor.
Babanızın 2003 yılında SSK girişi olması giriş tarihi itibariyle bağ-kurluluğunu kanunen sonlandıran bir işlem.
Eğer o 65 günden sonra bağ-kur'lu sayılabilecek türde bir faaliyette bulunmuşsa annenizin tespit davası açması gerekecek. İspatı çok fazla delil gerektiren zor bir davadır.
çok tşekkür ederim... bakalım şimdilerde üğraşıyorlar sonuç ne çıkacak hayırlısı olsun Peki ben nasıl bir şekilde dava acabilirim sonuçta ortada hemen hemen 2 yıllık bir emeklilik var 2010 da iptali gerçekleşiyor