Öncelikle uzun zamandır sitenizi dikkatle takip etmekte ve yazgıklarınızdan bir çok şey ögrendiğimi belirtmek isterim sorularımız ve sorunlarımızı yanıtsız bırakmadığınız için hepinize sahsım adına cok teşekür ederim.
Benim sorunum şu: 2 senedir eşimle gıda ve alkollü içecekler toptan ticareti ile ugrasıyoruz allaha sukur işlerim iyiydi taki 6 ay öncesine kadar ürün verdiğimiz 4 müşterimiz aynı hafta içerisinde ortadan kayboldu ve biz borçlarımızla kalakaldık çeklerimizin tahsilatını yapamadığımızdan kendi çeklerimizide ödeyemedik ve sıfıra geldik icralar vs vs. Ama halen odemek için mücadele ediyoruz. işyerimizi kapattık ve benim ailemin yanına tasındık sırf borçlarımızı ödeyebilelim diye bu sureçte beraber calıştığımız bir arkadasımızdan 3 bin ytl borcumuz vardı ve bu şahıs bızım eski çalıştığımız iş yerimize ve eski oturduğumuz evimize ihbarname göndermiş elinde evrak veya yazılı bir belge yokken ve bizim kendisine 38 bin ytl borcumuz olduğunu iddaa etmiş. Ve benim adıma kayıtlı iddaa bayi ve tekel içerikli marketime bu yüzden icra geldi. Öncelikli ögrenmek istediğim borca itiraz davası actığımda ne gibi bir yol izlemem gerekli. Bunun yanında benim bu şahsa verdiğim mallara karşılık şahsın kendi eliyle kendi firmasına kestiği 59 bin ytl tutarındaki açık faturası bende mevcut benim elimdeki bu evraklarla işlem başlatırsam hata etmiş olurmuyum hepsini defter tasdiki kapanışını dahi noterden yaptırdım. karşı taraf bu malı almadığını ispatlayabilecek elinde ne bir evrak nede bir şahit gösterebilir. Bu bana bir sıkıntı yaratırmı. Bu konu hakkında herhangi bir avukata gitmem yeterli olurmu yoksa branş olarak bu işlere daha çok bakan arkadaşlaramı gitmeliyim. İzmirde oturuyorum bu konu ile ilgili önerebileceğiniz birisi varsa sevinirim.
Belki bana kızan hukukcu arkadaşlarımız olacak ama 5 yasında kızım var ve 5 aylık hamileyim ben bu durumdayken ve toplam 80 milyar daha borcum duruyorken ve bunu ödemek için ben ve eşım mücadele veriyorken bize olmayan bir borcumuz için icra yollayan kişiyede elimden ne geliyorsa hukiki yoldan yapmak istiyorum bana bu konuda fikir verirseniz çok sevinirim.
saygılarımla nadire sümbül