Maaşı düşük gösteren işverene karşı yasal haklar
Ben 4,5 yıldır bir özel egitim sektöründe çalışmaktayken iş veren tarafından bahane aranarak çıkarıldım.oysaki haklı olduğum için yasal haklarımı isteyince vermemek için elinden geleni yapmaya calıştı ben itiraz ettim ve bu işleri iş mahkemesi çözer diyerekten ayrıldım bana sormadan bankaya 2.4oo tl tazminat yatırılmış bende hesaplayınca askeri ücret ten yatırdığını anladım oysa ki ben 2000 tl maaş alıyordum araştırmam sonunçunda da ssk da askeri ücretten yatırılmış.elimde delil ve belge 2000 tl aldığımı gösteren vardır bende bu yüzden 2 dava açtım hem ssk ve hemde yasal haklarımı almak için bunun sonuncunda işverenim kendini haklı gösterirmi
benim davalarımı kazanırmı; bunun için ne önlem almam gerekir iş veren zengin ben ise garip bi işciyim yardımınıza ihtiyacım var lütfen bilgisi olan yardımcı olsun çok sagolun...?
Cevap: Maaşı düşük gösteren işverene karşı yasal haklar
Anlayabildiğim kadarıyla Siz zaten 2 adet dava açmışsınız. Bu davalardan biri gerçek maaşınızın tespiti, diğeri ise sosyal haklarınızın tazmini olsa gerek.
Sorduğunuz sorular ise tamamen yargılamayı gerektiren hususlar. Buradan bizim elimizde olmayan bir dava dosyası için davayı kazanırsınız veya kaybedersiniz şeklinde yorum yapmamız doğru olmaz.
Bir davanın kazanılması için elinizdeki belgenin ne olduğu ve imzanın sıhhati önemli. Tanık beyanları ile de ıspatlayabilirseniz, mahkeme belge ve şahit anlatımlarına göre gerçek maaşınızı tespit edecektir. Alacak davası da tazminatların hesabı açısından bu davaya göre şekil alacaktır.
Benim size tavsiyem avukatınız aracılığı ile bu davaları yürütmenizdir.
Benim işverenim politika bakımından oldukça güçlü çünkü erkek arkadaşı milletvekili ve kendiside oldukça zengin. Benim elimde de işverenin muhasebecisi tarafından yazılmış kendimin imzaladığı 10 aylık 2000 tl yasal olmayan maaş çizelgesi fotokopisi vardır. Ayrıca şahitlerimde de aynı belgeler vardır.3 şahidimde yine benim gibi aynı şekilde haksızlığa uğramıştır. İşverenimin bu şekilde güçlü olması dava sonucunu etkiler mi? Etkilerse nasıl etkiler? Birde avukatla görüşeli 3 ay oldu daha davayı resmi boyuta taşıyamadı.Dava bu kadar geç mi açılır? Bu davayı başka bir avukata verebilir miyim?
Kusura bakmayın avukat kardeşlerim benim soruma bir cevap ve yanıt gönderilmedi saglık olsun ama ben adaletime güveniyorum haklıyı haksızı yargı süreci belirliyecek buna eminim ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkürü bir borc bilerek saygılarımı sunarım hoşcakalın...