İşverenim başıma dert oldu
Merhabalar.
12 kasım 2009 Cuma günü işe başladım ve 01,01,2010 günü işi bıraktım
Sigorta kaydım yapılmadı ve maaşım verilmedi.
bu zaman aralığı içerisinde. Şirketin kayıtsız ortağı beni arayıp gururumu rencide etmiş bulunmakta.
Tanımadığım birisi benim hakkımda şöyle bir konuşma yapmış;
( Cemil kendine şirket kaşesi yaptı ve sizi dolandıracak ) demiş.
O bayanı sadece bir defa gördüm ve sadece merhabalığımız vardır.
Onun dışında kaşe yaptırdım evet. Ama sadece adım soyadım ve tc kimlik numaram var.
Özel ve şahsi işlerim için çıkarttığımı söyledim ama sanki dolandırıcıymışım gibi bana çıkışmalarda bulundu.
Ayrıca bu şirkette kardeşim ve kız arkadaşı da benimle birlikte çalıştı. Onlarıda hırsızlıkla suçladılar. Ve onlarda sigortasız çalıştı. Maaşları verilmedi.
2 aydır ödenmeyen maaş için bugün son kez şirket sahibini aradım. Ama sadece tehdit ediyor Ve şirketin gizli ortakları var.
Birisi teğmen (Finansör) , diğeri öğrenci
Aramızda herhangi bir sözleşme yok.
Şahitlerimiz mevcuttur.
Kartvizitlerimiz, maillerimiz, ve şirket hatlarımız elimizde.
Ayrıca işe girişte maaş + prim + SSK + yol anlaşıldı. Benim anlaşmam 1,000 TL diğer arkadaşlar 750 TL
En son şirketin laptop’u bendeydi. Onun karşılığında maaşını vericez dediler. Teslim ettim Ama 2 haftadır yine yollamadılar.
Bugün avukata vereceğimi duyunca bana aynen şunları söyledi ; Sizlerle sadece prim sistemi anlaştım ben. Benden hiçbir hak talep edemezsiniz. Böyle yaptığına çok pişman olursun gibi tehditkar konuşmalar yaptı.
Ardından gizli ortak olan teğmen aradı ve tehdit etti. Beni yakarsan bende seni yakarım dedi.
Ben yine sakinliğimi koruyarak ortada hakketiğim parayı istemem ve bunu alamadığım için hukuki yola başvurmam suç mu dedim. Senin bugünden sonra yaşaman suç dedi.
Şimdi şirketi kapatıyoruz, Hak talep edemezsin diyorlar.
O iki ayda bana verdikleri zararı nasıl telafi edebilirim. Maddi manevi.!
Benim şimdi ne yapmam gerekiyor inanın bilmiyorum.
Avukat tutmak istiyorum fakat 2 aydır para sıkıntısı çektiğim için avukata para nasıl vericem bilmiyorum.
Ödeme sistemleri nedir danışamadım bile.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: İşverenim başıma dert oldu
Sakın vazgeçme.
aranızda bir iş sözleşmesi yapılmamış olsa dahi orada çalıştığını ispatlayabilirsen bazı hakların doğar.Avukat arkadaşların yanıtlaması daha doğru olur ama benimkide mantıksal çıkarsama işte.
Cevap: İşverenim başıma dert oldu
Alıntı:
obsesion rumuzlu üyeden alıntı
Sakın vazgeçme.
aranızda bir iş sözleşmesi yapılmamış olsa dahi orada çalıştığını ispatlayabilirsen bazı hakların doğar.Avukat arkadaşların yanıtlaması daha doğru olur ama benimkide mantıksal çıkarsama işte.
Teşekkürler Obsesion.
merakla avukat arkadaşların cevabını bekliyorum. pazartesi duruma göre ne yapmam gerekiyorsa o yola başvuracağım :ok