Cevap: Ağır Hakaret ve Tehdit.
Dilekçen fena değil idare eder. Kabul edilmeme gibi bir durum olmaz. Detayları polise veya savcılık direk çağırdığında ya da dava açılınca mehkemede anlatabilirsin. Sabıkaları temizse büyük ihtimal hafif bir ceza alıp cezaları ertelenir. Tazminat için hukuk mahkemesinde dava açman lazım. Telefondaki mesajları polise veya savcıya gösterirsin iyi sakla.
Cevap: Ağır Hakaret ve Tehdit
Elde yeterli delil göründüğünde sulh ceza mahkemesi şüpheliye dava açacaktır.Arkadaşında söylediği gibi sabıkası yoksa büyük ihtimal hafif bi ceza alır para cezasına çevirilebilir bu sadece bir ihtimal ama,tehdit cezasında kanun maddeleri çok açık ve nettir.Madde 106'yı incelemenizi tavsiye ederim.Tavsiyem bu davada başınız ağrıyacaktır.Mahkemede sulh olması talebindede bulunabilirsin bu durumda işler daha karmaşık bi hal almadan mahkeme önünde karşılıklı anlaşarak olayı kapatabilirsininiz.Uzlaşma talebin vardır bunu sana soracak savcı bunu iyi düşünmelisin uzlaşıp uzlaşmanan hakkındada soruşturma evrakına not düşülecektir.Ben avukat değilim fakat bunun gibi bir davayla uğraştım ve açtığım davanında pişmanlığını yaşıyorum şu an en iyi yol uzlaşarak çözmek kişinin ceza alması hiçbirşeyi çözmez sonrasında dahada karışık bi hal alabilir.Şikayetçi olun tabiki kimsenin kimseyi tehdit etmeye hakkın yoktur fakat ılımlı yaklaşımlardanda kaçınmayın.
Alıntı:
hsnsft rumuzlu üyeden alıntı
Şikayetçi olun tabiki kimsenin kimseyi tehdit etmeye hakkın yoktur fakat ılımlı yaklaşımlardanda kaçınmayın.
Teşekkürler, "Herkes İçin Adalet" ve hsnsft. Yazık ki ben de aşırı ılımlı yaklaşımın pişmanlığını yaşıyorum. Hatta davayı da zaten karşı tarafın sicilinin kirlenmesi için açıyorum, çözmek için değil. Tabii yine de dedikleriniz aklımda olacak, ne gibi sorunlar yaşadınız bilmiyorum ama..
Tekrar merhaba;
Dilekçem kabul edildi, mesajları ve tehditleri yapan kişi ifade almaya çağırıldı. Bu olaydan sonra da beni aradı, konuşarak anlaşmak istediğini söyledi.
Ama bir yandan da "elim kolum uzundur, tanıdıklarım var, mahkemeden elimi kolumu sallaya çıkarım" demeyi de ihmal etmedi.
Böyle bir şeyin ihtimali var mı? Tanıdıklarını araya sokup az ceza alması belki olabilir, ama elde mesajlar, yani kesin kanıt, ve belki şahitler varken sıfır ceza mümkün mü?
Benzer durumu yaşamış olan üyelerimizden, bilhassa Savcı üyelerimizden cevaplayan olursa sevinirim.
Bahsettiğim sözkonusu kişiyle uzlaşarak hakkındaki şikayetimi geri aldım.
Fakat birşey merak ediyorum: Eğer bu kişi sözünde durmazsa, aynı suçtan dolayı tekrar şikayetçi olmam mümkün mü?