Miras hakkı ,geriye dönük alacaklar
Sayın yetkili,
Babam ile annem boşandıktan sonra babam vefat etti.Bu tarihten itibaren babamdan ben ve 3 kardeşime kalan malları annem hissesi olmamasına rağmen yönetti ve yönetmeye devam ediyor.
Babamdan kalan mallardan (2 dükkan ve 3 daire ) şimdiye kadar hiç gelir almadım.Tüm geliri annem aldı ve kullandı.Diğer kardeşlerimin anneme vekalet verdiği biliyorum.Ancak benim vekaletim kendisinde yok.Geriye dönük kira talep edebilirmiyim.Ve hakkım olan malları almak için ne yapabilirim.
Ayrıca annemle babam boşandıktan sonra babam öldü.Bu durumda annem mirastan hak talep edebilirmi.
Yardımlarınızı rica ederim.
Cevap: Miras hakkı ,geriye dönük alacaklar
Anneniniz ve 3 kardeşinizin 1/4 er oranında hisseleri bulunmaktadır. Siz 1/4 hissenize düşen miktarda malik olduğunuza göre veraset ilamı ile bunu netleştirip tapuda tescilinizi yaptırabilirsiniz. Kiralarda da 1/4 hisseniz bulunmakta olup bu paya isabet eden kira bedelini alabilir, geçmiş kira bedellerini de yine faiziyle annenizden talep edebilirsiniz. Saygılarımla.
Alıntı:
lawyer77ist rumuzlu üyeden alıntı
Anneniniz ve 3 kardeşinizin 1/4 er oranında hisseleri bulunmaktadır.
Eminmisiniz?
Alıntı:
mellisaslan rumuzlu üyeden alıntı
Babam ile annem boşandıktan sonra babam vefat etti.
Anneniz babanızla boşandıktan sonra babanız vefat ettiyse, babanızın mirasçısı olamaz.
Geriye dönük 5 yıllık kira geliri için ecrimisil davası açıp talep edebilirsiniz payınıza düşeni.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Eminmisiniz?
Anneniz babanızla boşandıktan sonra babanız vefat ettiyse, babanızın mirasçısı olamaz.
Geriye dönük 5 yıllık kira geliri için ecrimisil davası açıp talep edebilirsiniz payınıza düşeni.
Kesinlikle haklısınız. Bundan sonra aynı anda üç işi birden yapmıycam. :)
Veraset ilamına göre diğer ortakların oluru olmadan ilama göre tapu da tescil yapılabilir mi?
Alıntı:
Anneniniz ve 3 kardeşinizin 1/4 er oranında hisseleri bulunmaktadır. Siz 1/4 hissenize düşen miktarda malik olduğunuza göre veraset ilamı ile bunu netleştirip tapuda tescilinizi yaptırabilirsiniz. Kiralarda da 1/4 hisseniz bulunmakta olup bu paya isabet eden kira bedelini alabilir, geçmiş kira bedellerini de yine faiziyle annenizden talep edebilirsiniz. Saygılarımla.
benimde bir sorum olacaktı babamı 1992 senesinde kaybetim ondan kalan mal varlığını nasıl öğrenebilirim amcam vasi tayin edilmişdi maların üzerinde ne kadar oynama hakına sahip annem babaı öldürgüğü için mirasdan men edilmişti ama onun üzerine olan evlerde benimde hakım varmıdır bide cıkartılan vergi intikal beyanemelerinde hepsi yazması gerekmezmi cünkü babaanneminkide sadece 2 ev gözüküyo ama biz bankadanda para almıştık 25 subata mirascılık belgesi istemi için mahkemem var yardımcı olursanız sevinir izlemem gereken yol nedir?:(
Cevabınız için teşekkür ederim.
Başımızda böyle bir sorun var çözemedim. Tapu beni belediyeye gönderdi. Belediye emlak borcu çıkardı ve ben tek başıma bu borcu ödeyemedim-ödemek istemdim. Bu nedenle sadece kendi hissem tutarında baba ait olacak kadar veraset intikal işlemlerini tek başıma yapamadım. Şimdi bekliyorum bir araya gelip bu çözelim diye. Fakat mümkün görünmüyor. Maddi, fiziki ve kar-zarar
sonuç nedenleri ile elim kolum bağlı. Bile bile sömürülmeye razı oluyorum.
Bir bilen bari veraset intikal işlemlerini yapabilsen elindeki tapu ya dayanarak
hak alamadığın kiracılara müdahale edersin demişti. Fakat, en kestirmeden veraset intikal işlemlerini kendi payıma düşen emlak versat vergilerini ödeyerek
bu intikal işlemlerini yapma yolu varmıdır?(belediye hiç bir yol göstermedi)
Alıntı:
Yapılabilir.