İnfaz süresi ve hangi cezaevi
Herkese iyi günler dilerim. Bütün forumu dikkatlice okumama rağmen hala bu konuda net bir cevap bulabilmiş değilim. Çünkü herkes farklı bir yorumla yaklaşmış. Sizden ricam bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
Suç: dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet.(trafik kazası)
Suçun işleniş tarihi : 19 Kasım 2003
İlk duruşma sonucunda 02.11.2004 te 4 yıl hapis cezası verildi. Temyize gittik yargıtay kararı bozdu ve ikinci duruşma sonucunda 05.10.2006 tarihinde 2 yıl 6 ay hapis olarak sonuçlandırıldı. Yeniden temyize gittik ve şu anda yargıtay mahkeme kararını onadı. Karar tarihi 14.12.2009 kapatma tarihi ise 11.01.2010 olarak yazıyor. internet sitesinde.
İçeride 2004 yılında geçirilen 52 günlük bir süreç var. Ve zannedersem karar yakında tebliğ edilecek bize. Sizden ricam bana infaz süresinin eski tck mı yoksa yeni tck ya göremi hesaplanacağı konusunda bana yardımcı olmanız. Bir de hangi hapishane de yatma olasılığının olduğunu söylemeniz. Daha sonra değiştirme şansımız olur mu hapishaneyi?
Olay İzmit de gerçekleşti. 52 gün İzmit cezaevinde yatıldı. Ancak bizim ikametimiz İstanbul.Maltepe. Acaba Maltepe Cezaevi daha yüksek bir ihtimal midir? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: İnfaz süresi ve hangi cezaevi
Cezanızın infazında eski kanun hükümleri uygulanır
2 yıl 6 ay/2 = 1 yıl 3 ay
1 yıl 3 ay üzerinden ayda 6 gün indirim yapılacak (indirim süresi 90 gün)
1 yıl 3 ay - 90 gün : 1 yıl
Ceza infaz kurumuna girdiğiniz günden 1 yıl sonra tahliye olacaksınız.
Bu 1 yılın üzerinden tutuklu kaldığınız 52 günü de ayrıca düşeceksiniz
Çok teşekkür ederim verdiğiniz cevap için. Kafamı karıştıran bir konu bizim kendi avukatımız.3/5 ini yatar dedi çünkü . Eminsiniz değil mi bu sistemle hesaplanacağına. Başka bir problem çıkmaz değil mi? Tekrar çok teşekkürler cevap için.
Doğrusu budur, içiniz rahat olsun...
İlgi ve alakanıza ne kadar teşekkür etsem azdır sayın Ruth. Gerçekten çok ama çok teşekkürler ,bir nebze olsun içim rahatladı.
RuTH rumuzlu arkadaşın hesabı doğrudur. Size tebligat geldikten sonra (Teslim olmanız için size davetiye gönderilecektir) hangi cezaevinde yatmak istiyorsanız o cezaevinin bulunduğu Cumhuriyet Başsavcılığına gidip teslim olun. Yani Maltepe Cezaevine yatmak istiyorsanız gidip Kartal Cumhuriyet Başsavcılığına teslim olun.
basit cinsel saldırıdan 2 yıl ceza aldım. onandı ve tebligat geldi. masumum. yapacak bir şey yok. karar aydın 1. asliyeden verildi. Aydın E tipi cezaevi malesef cinsel suçlarla dolu ve gardiyanların dahi kontrolünün dışındaymış. birbirine tecavüz ve adam dövenler birbirlerini yiyenler. 400 kapasitede 900 kişi yatıyormuş. 146 gün kapalı yatarım var ve aydına teslim olmak istemiyorum. kaza cezaevine gitmek için aynı kaza savcılığına teslim olmak istiyorum. beni aydına geri naklederler mi?