Öğretim görevlisi ticaret yapabilir mi?
Merhabalar,
Ünv. de öğretim görevlisi olarak çalışan bir kişi ticaret yapabilirmi ?
muhtemelen kendi üzerine olmayan bir işletmede çalışması kanuna aykırımıdır? burada ortaklığı vs olduğunu nasıl ispatlarız ve nereye şikayet ederiz
yardımcı olanlara teşekkür ederim.
Cevap: Öğretim görevlisi ticaret yapabilirmi?
Bildiğim kadarıyla lise ve ilkokulda öğretmenlik yapanlar ticaret yapamıyorlar. Ama onu bilmem.
Alıntı:
f.karakaya rumuzlu üyeden alıntı
Bildiğim kadarıyla lise ve ilkokulda öğretmenlik yapanlar ticaret yapamıyorlar. Ama onu bilmem.
Soru üniversitede öğretim görevlisi olan birinin tacir olup, olmaması. Siz ise ilköğretimden bahsediyorsunuz.
Mehmet bey ünvan nedir? Araştırma görevlisi mi yoksa doç, prof.? Konya ticaret odasından kişinin şirkete ortak olup, olmaması araştırılabilir.
Şirketlerin ortaklık yapısı Ticaret sicili gazetesinden sorgulanabiliyor ama, memurlar limited şirketlere ortak olabiliyor.
Alıntı:
Av.Feyz Pazarbaşı rumuzlu üyeden alıntı
Soru üniversitede öğretim görevlisi olan birinin tacir olup, olmaması. Siz ise ilköğretimden bahsediyorsunuz.
Mehmet bey ünvan nedir? Araştırma görevlisi mi yoksa doç, prof.? Konya ticaret odasından kişinin şirkete ortak olup, olmaması araştırılabilir.
cevaplar için teşekkür ederim,
arş gör olarak gözüküyor internet sitesinde, yök ün sayfasından bilgi edinme kısmından soruyu sordum ama daha cevap dönmediler. eskiden ticaret yapamıyorlar diye biliyordum ama değişti sanırım o yüzden sordum.
Alıntı:
Kantaroncu rumuzlu üyeden alıntı
Şirketlerin ortaklık yapısı Ticaret sicili gazetesinden sorgulanabiliyor ama, memurlar limited şirketlere ortak olabiliyor.
Şahıs şirketlerini sorgulayabildiğimiz bir yer varmı peki ?
Cevap: Öğretim görevlisi ticaret yapabilir mi?
Sayın Av. Feyz Pınarbaşı
015.01.2010 tarihinde Mehmet Bey'in açtığı "Öğretim görevlisi ticaret yapabilirmi?" başlıklı konu şu an beni de ilgilendiriyor. Ben araştırma görevlisiyim. 2 ortak bir yer açmışlar ve 3. ortak olarak ben dahil olacağım. Ancak araştırma görevlisi olmamdan dolayı işin hukuki boyutunu bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.