Emlakçı ile yapılan sözleşmenin iptali
oturduğum evin tapusunu kişisel nedenlerle bir arkadaşıma devretmiştim.2 ay önce evi satışa çıkarttım ve bir gayrımenkul danışman firma ile 3 aylık anlaşma yaptım.sözleşmede benim imzam var.ancak şu andaki tapu sahibi ile aramızda yapılmış bir vekalet bulunmamakta.sözleşme firma ile aramızda yapılmış olup noter vb. bir tasdiki yok.sözleşmeye göre satıştan vazgeçersem satış bedelinin %6 sını firmaya ödemem gerekiyormış.bu durumda satıştan vazgeçersem kanuni olarak bir yükümlülüğüm doğar mı?tapu sahibi ile kanunibir bağlantım olmaması nedeniyle aracılık sözleşmesindeki imzam beni borçlu konumuna getirir mi?ilgilenenlere şimdiden teşekkür ediyorum.
Re: emlakçı ile yapılan sözleşmenin iptali
Yaptığınzı Sözleşede der ki;
..........
sözleşmede imzası bulununa .......(burada sizin isminiz var)satma konusunda sözleşmeye imza atarken yetkili olduğunu (yetkisiz olsa bile) kabul ve beyan etmiş, yetkisiz olduğu belirlense bile bunu kabul etmiş olmasından dolayı hertürlü sözleşme şartlarına bağlı kalmayı kabul-tahhüt ve beyan etmiştir.
yani aslında da siz zaten size ait olan evi göstermelik olarak bir arkadaşınıza devir gösterdiğinizi, yani işin aslen sizin yetkinizde olduğunu beyan etmişsiniz
gene genel ahlak kurallarına bakarsak
kaçak güreşmek yerine satarsa o arkadaşla çalışmaya çalışın
derseniz ki satamaz sa diye
o zaman satacak birini bulana ve ikna olana kadar imzalamasaydınız o sözleşmeyi..
Saygılarımla