Cevap: Boşanma davasında 3. yıl
Hiç zerre kadar doğru değil. Senin davan devam ediyor, o dediğin dava olumsuz biterse karar kesin olduktan itibaren 3 yıl sonra dava açarsanız boşanmaya karar veriyor hakim. Otomatikman nedir? öyle şalteri indirdim boşandım yoktur. Mahkeme olacak gene. Sen çok kararlıysan bu davada boşanmaya bak tazminat istediğin gibi çıkmazsa temyiz edersin boşanmaya karar verilirse zaten sorun yok demektir boşanmaya ilişkin hüküm temyiz edilmezse kesin olur.
Alıntı:
Herkes İçin Adalet rumuzlu üyeden alıntı
Hiç zerre kadar doğru değil. Senin davan devam ediyor, o dediğin dava olumsuz biterse karar kesin olduktan itibaren 3 yıl sonra dava açarsanız boşanmaya karar veriyor hakim. Otomatikman nedir? öyle şalteri indirdim boşandım yoktur. Mahkeme olacak gene. Sen çok kararlıysan bu davada boşanmaya bak tazminat istediğin gibi çıkmazsa temyiz edersin boşanmaya karar verilirse zaten sorun yok demektir boşanmaya ilişkin hüküm temyiz edilmezse kesin olur.
Temyiz edip 2-3 sene daha beklersiniz ne güzel! :) Sanki geçen yıllar ömrünüzden geçmiyormuş gibi.
Ne tavsiye edersiniz siz bu insana?
En kısa sürede bulunabilecek en "orta" yolu bulmasını ve bir an önce yeni hayatına başlamasını öneririm. Geçmişe prangalarla bağlı kalmak, geçmişle kavga gürültü içinde ve kanserleşerek yaşamaktansa yeni bir hayata başlamak daha iyidir. Ne kadar çabuk, o kadar iyi.
iyi ortaladın bravo, bakalım şutu nasıl çekecek.
Alıntı:
hepsorun rumuzlu üyeden alıntı
merhaba hukukcu arkadaşlar;
boşanma davam açılalı mayıs ayında 3 yıl olacak.şahitler deliller vs.. hepsi tamamlandı ama dava hala bitmedi tazminat sözkonusu.daha önce 3 yıl olunca otomatikman boşanma gerçekleşiyor diye duymuştum bu ne kadar doğru?yardımcı olabilir misiniz?
Nice 3. yıllara...:)
Şimdi şöyle oluyor, 3 yıl dolunca en yakın adliyenin kioskuna evlilik cüzdanınızı takıyorsunuz ve iptal tuşuna basıp otomatikman boşanıyorsunuz:)
Ben 6. yıla girdim hala evliyim:) Gelecekte bir gün yukarıda anlattığım gibi boşanabiliriz sanırım, kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz canım herşey otomatik zaten.
peki zaman aşımı olabilir mi?çünkü tüm şahitler dinlendi deliller toplandı.geçen mahkeme hakim karar demişti ama vermedi bir idda attılar ama delilsiz sürekli böyle devam edecek mi?hiç bir iddalarında delil olmadı.hakim yine karar dedi.sonuç ne olur acaba
Alıntı:
hepsorun rumuzlu üyeden alıntı
peki zaman aşımı olabilir mi?çünkü tüm şahitler dinlendi deliller toplandı.geçen mahkeme hakim karar demişti ama vermedi bir idda attılar ama delilsiz sürekli böyle devam edecek mi?hiç bir iddalarında delil olmadı.hakim yine karar dedi.sonuç ne olur acaba
Hakim, hangi celsede karar vereceğini bir önceki celsede duyuruyor mu yani?
Bu bir kural mıdır? Duyurmadan da kararını verebilir mi sonraki celsede?
evet resmen söyledi ama veremedi.yine tekrar söyledi inş bu kez verir.bu uzadıkça birbirimize düşmanlığımız daha da arttı olan çocuğa oldu.adaletin bunu düşünmesi lazım.bu davalar uzadıkça iki tarafında düşmanlığı daha da artıyor birbirlerine.