5941 sayэlэ Зek Kanunu uyarэnca dьzenlenecek taahhьtname цrneрi
…………… ASLЭYE CEZA MAHKEMESЭ'NE / ........ CUMHURЭYET BAЮSAVCILIРI'NA
ЭLAMAT NO :
ESAS NO :
KARAR NO:
TALEPTE BULUNAN :
TALEP KONUSU : 5941 sayэlэ зek kanununun geзici 2/b maddesi uyarэnca taahhьtnamenin sunulmasэ ve hakkэmdaki kovuюturmanэn durmasэ / hьkmьn infazэnэn ertelenmesi / durdurulmasэ ve tahliye talebimdir.
TALEP TARЭHЭ :
TALEP : Mahkemenizin yukarэda esas ve karar numarasэ ile hakkэmda kovuюturma baюlatэlmэю / cezaya hьkmolunmuюtur.
5941 Sayэlэ зek kanununun 6. Maddesi hьkmьnde belirttiрi ьzere karюэlэksэz kalan зek bedelinin ьzerinde yazэlэ dьzenleme tarihine gцre iюleyecek 3095 sayэlэ kanuna gцre ticari iюlerde temerrьt faizi oranэ ьzerinden hesaplanacak faizi ile birlikte aюaрэda sunduрum цdeme planэna uygun olarak цdemeyi kabul ve taahhьt ediyorum.
5941 Sayэlэ kanunun 2. Maddesi ve 5275 Sayэlэ kanunun 98. Maddesi gereрince hakkэmdaki kovuюturmanэn durmasэ / hьkmьn infazэnэn ertelenmesi / durdurulmasэ ve tahliye edilmeme karar verilmesini saygэlarэmla arz ve talep ederim.
ЦDEME TAAHHЬDЬM:
5941 Sayэlэ Kanunun 6. Maddesinde belirtilen toplam miktarэn 1/3 ьnь ..Ocak 2011 tarihine kadar
5941 Sayэlэ Kanunun 6. Maddesinde belirtilen toplam miktarэn 2/3 ьnь …… Ocak 2012 tarihine kadar цdemeyi taahhьt ediyorum.
Adэ Soyadэ :
Tebligat Adresi :
Tarih :
Эmza :
Cevap: 5941 sayэlэ Зek Kanunu uyarэnca dьzenlenecek taahhьtname цrneрi
Merhaba 2006 yэlэnda bir gэda firmasэna sekreter olarak iюe girdim. Юirketin sahipleri doрuluydu. 2 yэl beraber зalэюtэk. Onlara зok gьveniyordum. Bir gьn bana gelip birileriyle kan davalarэnэn olduрunu o kiюilerin юirketi црrendiрini sцyledi.bana 2-3 aylэрэna юirketi sana devretsek olur mu dediler aklэma kцtь biюey gelmediрi iзin kabul ettim.
Юirketi ьstьme yaptэlar ve beni de mьdьr yaptэlar. 4-5 ay sonra юirketi onlarэn getirdiрi baюka bir юahsa devrettim. Daha sonra bana dьkkanэ kapatэcaklarэnэ sцylediler ve yollarэmэzэ ayэrdэk.
2-3 hafta цnce eski oturduрum mahalledeki komюum aradэ ve 1 maliye aracэ ve 2 polis aracэ seni arэyor. Eski eve falan gelip seni sordular dedi. Avukat yanэnda takipзi olan bir arkadaюэmэ aradэm biюeyler oluyor sanэrэm die. O da bana devlet юifresi al ordan ne olup olmadэрэna bakalэm dedi. Devlet юifresi alэp siteye girdiрimde adэma 20 tane dosya olduрunu gцrdьm...
Dosyalarda karюэlэksэz зek keюide etme yazэyor ve durum kэsmэnda da gerekзeli karar yazэldэ diyor. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum зok acil fikirlerinize ihtiyacэm var. Acaba gidip adliyeden црrensem mi? Ya da bir avukata mэ versem ilgilenmesi iзin.
bu yazdэрэnэz taahhьtname benim iюime yarar mэ acaba?
Malesef benzer durumu ben de yaюadэm.. Hemen bir avukatla gцrьюьp, bu юahэslara karюэ dava aзэn. Umarэm kararlarэn temyiz sьreleri dolmamэюtэr.
Torba yasaya baрlэ olarak yapэlan dьzenlemeyle karюэlэksэz зek keюide etmek suзuna iliюkin hapis cezasэ ve idari para cezasэ kalkэyor.Peki зek bedelini цdemeyi taahhьt edenler цdemelerini yapmaz ise cezai kovuюturmaya uрrayacak mэ yoksa bu tьr ihlallerde de cezai sorumluluk kalkacak mэ ?