Bankamatik Dolandırıcılarından Paramı nasıl alabilirim?
Ben internet üzerinden bir x sitesinden laptop almak istedim ama satıcı beni telefonla aradı ve önce ticari hesabıma para aktarmamı daha sonra aynı gün kargo çıkartacağını söyledi.. Ben nasıl güveneyim diye muhabbet açtım işyerim var şurda burda dedi.. güvendim parayı bankamatikten hesap numarasına ürün bedeli altında Garanti Bankasına 500 tl yatırdım ertesi gün telefonu kapatıp ortadan kayboldu ... Karakola gittim ifade verdim yaklaşık 1 ay oldu ses çıkmıyor .. Ne yapabilirim..:alala
Cevap: Bankamatik Dolandırıcılarından Paramı nasıl alabilirim..??
Ne sesi bekliyosun davul sesi mi?
Elindeki dekontu, sitedeki görüşmelerinizden çıktı alıp icraya vermek aklına gelmiyormu?
Kanunlara göre bu dolandırıcılık değil hukuki ihtilaf.
sitedeki ürünün çıktısını ve bana 500 tl ye verecegine dair yazı var ...dekont ve çıktı ile bir avukata mı gitmem gerekiyor..
Para yatırmışsınız ya bankamatikten ürün bedeli açıklaması ile (Nasıl yazdınız bu açıklamayı anlamadımbankamatikten) makbuz ve diğer saydığınız belgeler ile icra takibi başlatmak üzere ister bir avukata ister kendiniz icra dairesine mürcaat etmeniz gerekiyor.
Bankamatikten para yatırdığım sırada ürün bedeli kısmı işaretledim... bankamatikten sadece benim telefon numaram kayıt ediliyor.. ilgili kişinin istanbulda olduğunu sanıyorum.. ben denizliden yatırdım.. ilginiz için çok teşekkurler..
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Para yatırmışsınız ya bankamatikten ürün bedeli açıklaması ile (Nasıl yazdınız bu açıklamayı anlamadımbankamatikten) makbuz ve diğer saydığınız belgeler ile icra takibi başlatmak üzere ister bir avukata ister kendiniz icra dairesine mürcaat etmeniz gerekiyor.
Uzunca bir süredir ATM lerde 0-9 arası numaraları kullanarak, aynı cep telefonundan yazı yazar gibi, Açıklama girilebiliyor, özellikle kendim işbankası kullandığım için ordan biliyorum:ok
Cevap: Bankamatik Dolandırıcılarından Paramı nasıl alabilirim?
Cevap
Gönder
karşı tarafın mesajı
s.a
tamam 500 tl nakite veririm
Önceki Mesajlar
benim mesaj
500 nakitim var. olursa almak isterim..
elimde bu çıktı ve ilan çıktı var
yalnız dekontla birşey yapamazsın dedi avukat peki ilan başkasının hesap numarası başkasınındır ...
icraya veririz itiraz ederler istanbula gitmem gerekir 500 lira için ugraşayamayız falan muhhabeti acılıyor.. Ne yapabilirim..
Kendin git icra müdürlüğüne dosya açtır. İtiraz olursa edimin ifa mahalli mahkemesi olarak yine orda itirazın iptali davası açarsın. Başka yapacak bir şey yok. Rakam düşük avukatın kabul etmemesi normal.
icra işlemlerinden sonra parayı alan şahıs herhangi birşey yapmazsa ne olur .. yani adres vs yanlış ilgili kişi yoksa ne yapılır..