Alış veriş ve sonrası yaşanan sorumsuzluk
Merhaba,
Fazla uzatmadan konuyu kısaca açıklamaya çalışacağım ve ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum.
İnternet üzerinden alışveriş yaptım 3 parça ürün aldım bu ürün içerisinde DVDRW ayıplı çıktı bunun sonradan farkına vardım çünkü hemen kullanma fırsatım olmamıştı. (fatura tarihi: 14.04.2009) 2-3 ay içerisinde Geri iadesini yaptım ürün garantiye gitti 30 gün bekledik. Ürün tamir olmadığı için değişme gittiler ürünü değiştirdik geri gönderiyoruz dediler ve gönderdiler fakat farklı bir ürün gönderdiler hemen telefon ile benim aldığım ürünün bu olmadığını ve aynısını istediğimi söyledim geri iade ettim, baya bir zaman geçti telefon açarak ürünü temin edeceklerini ve adresimi istediler defalarca söyledim bakın başka ürün istemiyorum şeklinde, sonrasında yine telefon açtılar ve ürünü bugün/yarın kargoya veriyoruz bilginiz olsun dedile tekrar sordum ürün başka ürün değildir umarım dedim, yine başka bir ürün göndereceklerini söylediler.
Ürünün aynısını temin edemediler, ürünün parasını iade edemediler, parayı iade ederlerse kdv'yi ödemeyeceklerini söylediler. Aslı astarından pahalıya geldi bende ürünü ya temin edin yada parayı tam temin edin dedim tamam dediler ve hala bekliyoruz...
Bu arada faturayıda gönderdim iade kesmeleri için ama faturayıda göndermediler fakat faturanın bir fotokopisini aldım ben.
Bugün tarih 14.Ocak.2010 artık ürün temini dışında para iadesini istemiyorum tüketici haklarına gittim sadece ürün para iadesini yaptırırız dediler. Ben bunların yaptığı bu kadar vurdum duymaz hareketinin cezalarını çekmelerini istiyorum. Tazminat davası açmak istiyorum fakat ürün fiyatı 100 tl'yi bile geçmediği için kimse ciddiye almaz dediler... Ne yapacağız o zaman her düşük yapılan alışverişin davası olmayacak mı?
Benim yaptığım iş video tasarım + web tasarım en çok dvd'ye ihtiyacı olan bi adamım benim mağduriyetim nasıl giderilecek?
Cevap veren tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.
Cevap: Alış veriş ve sonrası yaşanan sorumsuzluk
Vakit kaybetmeden TSHH ye başvurarak ürün bedelini isteyin,
1 tl lik sembolik tutarlı tazminat davaları bile açılmakta günümüzde, gayet de ciddi şekilde işliyor, sizin diğer vatandaşlardan farkınız olduğunu düşünmüyorum?,dava istiyorsanız açabilirsiniz,bu sizin vatandaşlık hakkınızdır.
Yorumunuz için çok teşekkürler, fakat avukat pek sıcak bakmıyor bu konuya bende onu ikna edecek değilim benim bireysel olarak gidip mahkemeye dilekçe verebilir miyim? Verebiliyorsam dilekçede belirtmem gereken noktalar nedir? Bu konuda küçük bir örnek bulabileceğim yer var mıdır?
teşekkürler.
Alıntı:
CarloSantana rumuzlu üyeden alıntı
Yorumunuz için çok teşekkürler, fakat avukat pek sıcak bakmıyor bu konuya bende onu ikna edecek değilim benim bireysel olarak gidip mahkemeye dilekçe verebilir miyim? Verebiliyorsam dilekçede belirtmem gereken noktalar nedir? Bu konuda küçük bir örnek bulabileceğim yer var mıdır?
teşekkürler.
Öncelikle dava açabilmek vatandaşlık hakkınızdır, kendinizi, kendinizde savunabilirsiniz ,lakin daha önce tazminat davası açmadığım için dilekçe konusunda fikrim yok,başka bir avukata danışarak dilekçe yazdırabilirsiniz, illa avukat tutmanıza gerek yok dilekçe yazdırmak için,bir diğer konu ise kaybederseniz mahkeme masraflarınıda siz ödersiniz,tabi mahkemelerde yıllarca sürebileceğini göz önüne alarak başvurunuzu yapmanızı öneririm.
anlıyorum, bu durumda da kaybedeceksem artık :) diyecek pek birşey kalmıyor. yorum için teşekkürler.
Mlaesef üzücü bir durum,bir canlı çarpıcı örnekse, Kredi kartı aidatları, tüketici haklı olduğu halde,kendini eksik ve yanlış savunduğu için bir çok kez, davayı kaybedip, 30-50 liralık ücret için misli misli mahkeme masraflar malesef ödeyebiliyor.
TSHH ye başvurmaktan çekinmeyin.