Askerlik yapmadığım için 4 yıllık işimden çıkarılma
Merhaba,
Ben dört senedir bir kamu kuruluşunda taşeron firmaya bağlı olarak çalışıyorum.her sene ihale yapılır ve işi alan firma değişir.Bu sene de değişti taşeron firma ve askerliğini yapmamış olanları işten çıkaracağını söylüyor.Böyle bir hakkı var mı , varsa beni işten çıkardığında geçmiş dört senenin tazminatını yeni gelen 10 günlük firma mı vermek zorunda yoksa ben tazminatımı kamu kuruluşundan mı talep ediceğim? Teşekkürler.
Cevap: Askerlik yapmadığım için 4 yıllık işimden çıkarılma
Bu konu benim için çok önemli bilgisi olan biri beni bilgilendirebilir mi?
Askerlik yapmamak iş akdini fesih sebebi olamaz. İşe iade davası açarsın yine işe girersin. Tazminatını da hem eski taşeron firmadan hem kamudan istersin. Neden askerlik yapmıyorsun?
açık öğretim üniversite okuyorum son sınıftayım.
o yüzden okul bitince gideceğim.
Al işte aslan gibi bir sebep sana :)
Alıntı:
Herkes İçin Adalet rumuzlu üyeden alıntı
Al işte aslan gibi bir sebep sana :)
Bence de iyi bir sebep :ok
Farzedelim işten çıkardı işveren işsiz kaldığım sürenin maaşını bana ödemek zorunda mı işveren vede işten çıkarma söz konusu olursa yaklaşık ne kadar sürede işe iade kararı alır mahkeme sizce?
Sen bir ay içinde mahkemeye dava açmak durumunda kalırsın bu süreyi geçirme, işyerinde 20 den fazla çalışıyorsa işe iade davası açabilirsin. Dava ne kadar sürer belli olmaz. İşsiz kaldığın süreler için maaşının ödenmesi gerekir diye tahmin ediyorum ama emin değilim.
iş yerinde yaklaşık 500 kişi çalışıyoruz.
bilgilendirmeniz için teşekkürler.