Cevap: Cezanın ertelenmesi
Suçun işlendiği tarih esas alınıp gene hagb verilir kanaatindeyim.
Doğru anladıysam 2008 yılında hakkınızda HAGB kararı verilmiş. Kanununa göre HAGB kararı verilen kişi 5 sene denetime tabi tutulur ve geğer bu süre içinde başka bir suç işlenirse mahkeme geri bıraktığı hükmünü açıklar. Bu durumda eğer güveni kötüye kullanmadan (şuanki mahkeme) ceza alırsanız, bu davadan para cezası alsanız bile eski HAGB kararı ortadan kalkar ve eski cezayı çekersiniz. Bu yüzden şuan hakkınızda yürüyen davayı ciddiye almanız gerek.
Alıntı:
emin782000 rumuzlu üyeden alıntı
HAGB kararı verilen kişi 5 sene denetime tabi tutulur ve eğer bu süre içinde başka bir suç işlenirse mahkeme geri bıraktığı hükmünü açıklar.
Suç 2001 de işlenmiş.
Engin bey haklısınız,
Düzeltiğiniz için teşekkür ederim. Şimdi farkettim. Suç tarihini 2008 sonrası sanmışım.
Denetim süresi içinde suç işlememiş oluyor, eskiden işlemiş olduğu bir suç için karar veriliyor.
Böyle bir durum denetimli serbestliği manasız bırakmış olmazmı?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Denetim süresi içinde suç işlememiş oluyor, eskiden işlemiş olduğu bir suç için karar veriliyor.
Böyle bir durum denetimli serbestliği manasız bırakmış olmazmı?
Evet haklısınız 2. suç tarihini 2008 sonrası sanmışım. Uyardığınız için teşekkür ederim. O zaman mahkeme tekrar HAGB kararı veya erteleme kararı verebilir.
Bir tehdit davası gerçekten böyle 5 sene mi sürüyor?
TCK 155 tehdit değil güveni kötüye kullanma suçunu düzenliyor.