Domain ve hosting bizdeydi.Dava açıldı
Konu :
Domain bir firma adına reglenmiştir.Ancak domain who.is bilgileri üstümüzde kalmıştır.
firma ile herhangi bir sözleşme yapılmamıştır.
bir firmanın bilgileri kullanılmıştır veya o firmaymış gibi davranılmıştır.( Patent sahibi bir nakliyat firmasının adı ) şahıs bayisi olduğunu söylemiştir vs. vs.
ilgili domainde .( Patent sahibi bir nakliyat firmasının adı ) kelimesi geçmemektedir. Müşteri domain alma işlerinden anlamadığı için reglenmiştir.
Sitede bulunan telefon numaralarından Domaini adına satın aldığımız kişiye dava açılmıştır. Burası bizi ilgilendiren kısım değil .burada ne olur çok da ilgilendirmiyor.
ancak bir celpte sanırım who.is bilgilerinden gelmiş bu who.is teki ilgili kişi askerde bu nedenle celp teslim alınmamıştır. Celbin içeriği bilinmemektedir.
böyle bir durumda domaini regleyen ve host sağlayan kişinin bir sorumluluğu var mıdır.
netice de sitede ilgili firmanın adının kullanılmasıyla domaini regleyen maddi ya da manevi bir kazanç elde etmemektedir.
not: domain iki hafta önce gerçek sahibine taşınmış.Whois (kimlik) bilgileri değiştirilmiş Hostingi kapatılmıştır.
Soru: Domain regleyen şahıs için bir sıkıntı hala mevcut mudur?
: Askerde bu şahıs için bir sıkıntı olur mu ?
teşekkürler saygılar.
Cevap: Domain ve hosting bizdeydi.Dava açıldı.
Ne davası açıldığını anlayamadım.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Ne davası açıldığını anlayamadım.
gelen celbi okuyamadık teslim almadığımız için şahıs askerde
ancak site sahibine açılan davada görüştüğüm kadarıyla patenti alınmış bir nakliyat firmasının adını kullanmak taklit etmek bu doğrultuda bir dava açılmış. Teknik olarak açılan davayı bilemiyorum
Bu yorumu olan yok mu üstatlar :S