-
Green cart
2008 yılında internet aracılıgı ile bir firmadan green cart başvrusunda bulunmuştum adresime belgeleri yollayacaklardı ve ben o belgeleri doldurup tekrar kendilerine yollayacaktım yanlız elime herhangi bir belge geçmedi bende öensemedim bugün bir ihtar name aldım ve benden 49 tl olan başvuru ücretimi yatırmamı aksi helde icraya vereceklerini söglüyorlar firmayı aradım pek ilgilenmiyorlar ne yapmam lazım bana yardımcı olurmusunuz.
-
Cevap: Green cart
Aynı konu benim de başıma geldi.
Ben de 2008 yılında internet aracılıgı ile bir firmadan green cart başvrusunda bulunmuştum. Ekrandaki işlemleri tamamladıktan sonra en son para yatırmam gerektiğini gördüm. Bunun bir dolandırıcılık olduğunu düşündüm. En son onayı yapmadan çıktım. Bugüne kadar da önemsemedim. Bugün bir ihtarname aldım ve benden 49 tl olan başvuru ücretimi yatırmamı aksi halde icraya vereceklerini söylüyorlar. Şirketi aradım pek ilgilenmiyorlar. Adresime belgeleri yollayadıklarını ve benim o belgeleri doldurup tekrar kendilerine yollamam gerektiğini söylüyorlar. Adresime "Postahanede evrakınız var. Gidip alınız" şeklinde not bırakıldığını söylüyorlar. Benim elime herhangi bir belge falan geçmedi. Ne yapmam lazım?
-
ikinizde boşvereceksiniz. İhbarnameyide yırtıp atacaksınız, hayatınızı yaşamaya devam edeceksiniz. Böyle açıkgözlerde avuçlarını yalayacaklar. Şimdi değişik kanunlardan bir sürü madde sıralayablirim ama hepside boşuna yazı olacak. Hiç bir hak talep edemezler, firmayı arayıp onları ciddiye aldığınızı göstermeniz bile hata. Ararlarsa gidin mahkemeye verin deyip kapatın telefonu.
-
merhabalar benim de şimdi aynı dertten başım ağrıyor internet üzerinden green card başvurusunda bulundum fakat sonra araştırdım ki güvenilir bi iş değilmiş.
beni ptt den aradılar ücretli bi postamın geleceğini söylediler sanırım bu da onların oyununun bi parçası ben kabul etmediğimi söyledim
bir hafta sonra bana bir mail geldi postanızı kabul etmediğinizden evraklarınız teslim edilememiş 7 gün içinde parayı ödemezseniz yasal takip başlatıcaz diye.
ben bu parayı ödemeyi düşünmüyorum ama diğer taraftan da bu yüzden sıkıntıya girmek istemiyorum.
yardımcı olursanız sevinirim.