Cevap: Ruhsat nasıl alırım
Şimdiye dek konuyu 10 kişi okumuş ama henüz bir açıklayıcı bilgi yazan yok. Demek ki okuyan arkadaşlarda imar konusunda beim gibi sorunu olan, kendine cevap arayan arkadaşlar...
Evet 25 kişi olmuş okuyanlar. Ama aralarında hala konu üzerine bilgili bir hukukçu yok heralde. Bakalım, bekliyoruz....
Acitasyon ve dolduruşa getirme taktikleri ile bir yere varamazsınız. Konu hakkında bilgili hukukçu yokmuş diyemezsiniz. Çok biliyorsanız sormazsınız değil mi? Bilmiyorsanız gerekirse 500 kişinin okumasanı bekleyeceksiniz. O da bu tavrınıza karşı cevap vermeye tenezzül edilirse yanıtlanır.
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Acitasyon ve dolduruşa getirme taktikleri ile bir yere varamazsınız. Konu hakkında bilgili hukukçu yokmuş diyemezsiniz. Çok biliyorsanız sormazsınız değil mi? Bilmiyorsanız gerekirse 500 kişinin okumasanı bekleyeceksiniz. O da bu tavrınıza karşı cevap vermeye tenezzül edilirse yanıtlanır.
Basri Bey neden sinirlendiğinizi anlamıyorum. Amacım ne acıtasyon yapmak, nede dolduruşa getirmek. Eger insanlar bir cümleyle acıtasyona ve yahut dolduruşa geliyorlarsa zaten ne sizin ne de bizim yapacak bişeyimiz kalmamış.
Sizi yadığım 3 yazıyıda tekrar okumaya davet ediyorum. İlk yazıda durumumu özetledim. İkinci yazımda da "Şimdiye dek konuyu 10 kişi okumuş ama henüz bir açıklayıcı bilgi yazan yok. Demek ki okuyan arkadaşlarda imar konusunda beim gibi sorunu olan, kendine cevap arayan arkadaşlar..." bunu yazmışım. Burada okuduğunuz üzre okuyanların hukukçu değil benim gibi cevap arayan arkadaşlar olduğunu yazmışım. Burada kızacak bişey olduğunu sanmıyorum.
Gelelim üçüncü yazıya;Orada da 2 ci yazdığım mesaja atıfta bulunarak, yazıyı okuyan 25 kişi içinde konuya hakim hukukçu olmadığını yazıp, okuyan kişilerin benim gibi cevap almak isteyen kişiler olduğunu ima etmişim.
Ard arda mesaj yazmamın gayeside konuyu yukarıya taşıyıp, arka sıralara gitmeden görünmesini sağlamaktı. Ben üyesi 6.000 kişiye yaklaşmış bir sitenin Modlarından biriyim. Ne sitede insanlara böyle davranırım, nede böyle davranılmasına izin veririm. Sizin sitede yetkinizin olup olmadığını da bilmiyorum. Siteyle ilgili bişey demek istemiyorum, yanlış anlaşılmasın.
Basri Bey tekrar tekrar okuyarak yazıyorum, ama hala sizin neye kızdığınızı veya beni neden bu şekilde azarladığınızı anlamışta değilim. Siz diyemezsiniz, siz edemezsiniz gibi laflar zaten bir hukukçuya yakışmadı. İnsanlara hakettikleri gibi davranmak gerekir. Ben bu sizin yazdıklarınızı hak ettiğimi düşünmüyorum.
İyi çalışmalar diliyorum.
Alıntı:
hakan1970 rumuzlu üyeden alıntı
Bundan 18 ay önce neredeyse bitmiş bir ev aldım. 5 katlı apartmanı arsa sahibi yaptırıp, 5 çocuğunada birer tane varmiş. Ben 4.katın sahibi alan kişiden evi aldım. Kat mülkiyeti yapılmış ama, tapular hala babada olduğu için, bana evi baba satmış gibi oldu. Asansörler ve merivenler bitmek üzereydi ben evi aldığımda ve heniz her daire için elektrik ve su açılmamıştı. Asansörün ve merdivenlerin yapılabilmesi için benden 6.000 YTL istendi ve ben taşınmadan bu parayı kendilerine verdim. Şimdi sıkıntım şu. 18 ay önce verdiğim asansör parasına rağman asansör hala çalışmıyor ki asansörün motoru kabini kapıları takıldı. Eşim şuan hamile ve artık 4.kata kadar merdiven çıkmak ve inmek çok zor oluyor. Ben neden asansör çalışmıyor diye sorduğumda oturma ruhsatımız olmadığı için olduğunu söylüyorlar. Ayrıca ben doğalgazla ısınıyorum, diğer herkes klimayla. Hala şantiye suyu ve elektriği kullandığımızdan faturaları ortak ödüyoruz, her faturada sıkıntı ve tartışma yaşıyoruz. Ben en başta asansörün kullanılmasını, sonrada elektrik ve suyumun şahsıma açılmasını istiyorum. Hukuksal olarak ne yapabilirim. İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Sorunun net değil yani anlaşılmıyor.
Asansöriçin belediyeye git binanın projesinde asansör olmalıdır.yoksa asansör yapamazsınız.diyelim var:
kat mülkiyeti olan bina yapı kullanma izin belgesi alınmış yani iskan bilinen tabirle tastamam bina demektir. Demek ki sizin binanın kat mülkiyeti bulunmamaktadır.kat mülkiyeti tüm binaya verilir. sonra yani tek tek daireler için tapuda kat mülkiyeti sayfaları açılır.
Zaten şantiye suyu ve de elektriği kullandığınıza göre de binanız proje ve ruhsatına aykırı yapılmıştır. Bu aykırılıklar giderilmeden hiç birşey yapamazsınız.
yeni binaysa hiç şansınız yok. hele 2005 ekim ayından sonra yapılan binaysa böylece kullnmaya devam edeceksiniz.
size su bağlanmaz, elektrik de , doğalgazı bağlıyorlar ben de şaşırıyom bu duruma. istanbulda da birkaç bina da elektirk ve su bağlanmadığı halde doğalgaz aboneliğiverilmiş hayret yani. iskan izni olmayan binaya oturulmaz. isakn binaya oturma yaşama izni demektir. Bu zin yoksa aslında bı binaya girmek oturmakta yasaktır. ama biz kanunları uygulamaya gelince gevşetiyoruz.
eski binaların çoğunda iskan yoktur.bunlar için zatenz amanında bağlanaması geerken su ve elektirk bağlanmıştır. o açıdan bunlara kimse karışmıyor tabi sorun yeni yaılarda. TCK 184 gereği kaçak inşaata hapis cezası bile var (2005 ekim ayından sonra yapılan ruhsatszı yapılar)