erneza rumuzlu üyeden alıntı
bende eş durumundan dava açtım. davalı idare savunmasını verdi bende 30 günlük süre içinde savunmaya cevap vermem lazım. ben davamı başta anayasanın ailenin korunması başlıklı maddesi olmak üzere 657 sayılı kanunun 72. maddesine dayanarak açtım. ancak davalı idare savunmada 72. maddenin atamaya tabi olan memurları ilgilendirdiğini valilik atamalı personeller için düzenleme olmadığını ileri sürmüş. ayrıca tabi olduğum maliye bakanlığının yer değiştirmeyi düzenleyen yönetmeliğinede tabi olmadığımı savunmuş.
özellikle 657 sayılı devlet memurları kanununun yer değiştirme suretiyle yapılacak atamaları düzenleyen maddesi idarenin savunduğu gibi sadece atamaya tabi tutulan memurlarımı ilgilendiriyor. yani tüm memurları kapsayan memur kanununda valilik atamalı personelleri ilgilendiren düzenlemelerde yokmudur. lütfen bana bunu anlatırmısınız. bir diğer noktada farzedelimki 657 sayılı kanun ve bakanlık yönetmeliğinde bir düzenleme olmamış olsun ben eşimle nasıl bir araya geleceğim? memur olarak evlenmekle hatamı işlemiş oldum? üstelik eşimde aynı bakanlıkta aynı genel müdürlüğe bağlı benimle aynı statüde olan bir memur.