Haczedilen bilgisayarımın harddiskinin silinmesini talep etmek
Ablamın borcundan dolayı benim bilgisayarımı geçen cumartesi haczettiler. İstihkak davası açtık. Ama pek ümitli değilim. Bilgisayarda eski bir bilgisayar. Benim için pek bir değeri yok. Benim sorunum bilgisayarımın satışından sonra yeni sahibinin hard diskimdeki kişisel verilere sahip olması veya eskiden sildiğim verileri bir şekilde geri getirebilecek olabilmesi (aslında sildiğimi sandığım kişisel verilerim,günlük,dersler,resimlerim vb.. )
1.si Ben istihkak davası görülmeden icra dairesine gidip dilekçe vererek verilerimin bir kopyasını isteyip, hard diskimin geri dönüşümü olmayacak şekilde silinmesini isteyebilirmiyim(bunu emniyet mi yapar veya hangi kurum?)?
Bu yapılabilirse maliyeti hakkında kimden bilgi alınılabilir?
Ayrıca bu olmaz davayıda kaybedersem satışa katılıp bilgisayarımı geri satın alabilirmiyim? ne zaman satılacağını nereden öğrenebilirim?
Haczedilen mallar tek tek mi yoksa toplumu satılır(zira evimden başka haczedilen mallarda var)?
Cevaplarınız için herkeze şimdiden teşekkürler.
Cevap: Haczedilen bilgisayarımın harddiskinin silinmesini talep etmek
Günlük defterleri haczedilemez misal olarak,
Sizde bilgisayarınızın harddiskini dijital günlüğünüz olduğunu öne sürerek geri isteyin, verilmezse dava açın.