Cevap: 1 ay uzaklaştırma cezası
ayrıca yazmayı unuttugum birsey daha once disiplin kuruluna kopya çekerken yakalandıgı için gönderilmiş fakat ceza almamıs öğrenciler var bunları savunmamda yazsam bana bir yararı olur mu? yada savunmada nasıl kullanabilirim
bende 2.dönem uzaklastırma aldım baskasının yerine girdim 2.dönem yarıyıl uzaklastırma aldım geçmiş olsun
Öncelikle şunu söylemem gerekir ki asla ve asla diplomanızın arkasında "Yüz Kızartıcı Suç İşlemiştir" diye bir yazı yazılmayacak.Bu tür "Yüz Kızartıcı Suç İşlemiştir" suçunu işleyenler için ayrı bir dosya tutulur.Ve bu dosya kişinin kendisine verilmez.Askeriye Polis Kolejleri gibi devletin kurumlarına başvurup mülakatları geçerseniz kazandığınız okulun personeli sizin mezun olduğunuz okula gelip dosyanıza bakarlar.Ancak bu zaman o dosyanın içinde "Yüz Kızartıcı Suç İşlemiştir" adlı ek bir belge bulunur.Daha sonra savunmanızda daha önce yakalanıp ceza almayan arkadaşları yazarsanız bu kurula saygısızlık anlamına gelebilir.Kurumu yani disiplin kurulunu torpil,ayrımcılık vb suclardan biraz da torpil yapmış gibi göstermiş olursunuz.Bu tamamen mantıksızlıktır.Savunmanızda işlediğiniz suçu kabul edin ve ne kadar pişman olduğunuzu her fırsatta dile getirin.Ayrıca ceza almamanız yada az bir ceza almanız durumunda bir daha aynı suca kesinlikle yönelmeyeceğinizi belirtin.Kopya çekme nedeninizi başarısız olmak istememek,toplum içinde küçük düşmemek gibi mantıklı nedenlere bağlayın.Kurul sizin üstünüze oynar ise sonuna kadar sakin olun ve aynı tip soruları size 4-5 farklı şekilde sorarlarsa hep aynı cevabı verin.Şimdiden geçmiş olsun inşallah en az ceza ile kurtulursunuz.