5 ay once teyzemi kaybettik.Kendisi eşinden bosanmisdi ve 7 yasinda bir oglu vardi.Kendisi sigortaliydi.Yanliz sigortasi 5 yil doldurmamisti.Benim merak ettigim bu kosullarda ogluna maas baglanabilirmi?Ve ya nelerden faydalanabilir..
Printable View
5 ay once teyzemi kaybettik.Kendisi eşinden bosanmisdi ve 7 yasinda bir oglu vardi.Kendisi sigortaliydi.Yanliz sigortasi 5 yil doldurmamisti.Benim merak ettigim bu kosullarda ogluna maas baglanabilirmi?Ve ya nelerden faydalanabilir..
Yeğeninizin babası sağ mı?
Boşanma kararı elinizde var mı?
teyzem uzun suredir eşinden resmen ayri idiler.Babasi sag.980 gün sigortasi ödenmis.Yegenimin tum sosyal haklari nelerdir.Kendine maas baglanip baglamicagini ogrenmek istiyorum.Yardimlariniz icin simdiden tessekur ediyorum avukat hanim
Aynı soru yeniden:
Boşanma kararı elinizde var mı?
avukat hanim teyzem resmi nikah hic yapmadilar.Enistem le ayri yasiyorlardi.Yani medeni hali bekardi ve cocuk nufusda teyzemin ustune kayitliydi...Resmi nikah yapmadiklari icin elimizde bosanma kagiti yok..
Eniştenizin çocuğunu tanımasını sağlayabilir misiniz?
Nüfus müdürlüğüne giderek "bu çocuk benimdir" diyecek.
Yapar mı?
yapar avukat hanim.Kendisi cocuguyla ilgiliyor zaten.
Peki eniştenizin sağlık güvencesi, maaşı var mı?
kendisi icin basvurdugumuz ssk dan kagit geldi.En aaz 5 yil sigortalilik suresi deniliyor.Simdi ben bu haktan yararlanamicakmiyim.Ve ya benim baska haklarim varmi??