Askerlik durum belgesi hakkında
Merhabalar ,
Öncelikle böyle bir imkan yaratıldığı için teşekkür ederim.2 sorum olacak...
1) 9 Aralık 2009 İst./ Üsk. Şb.'den muayenemi olmuş bulunmaktayım.Bana verilen askerlik durum belgesinde muhtemel sevk tarihi içn 21/02/2010 yazmaktadır.Benım dogum tarıhım 18/04/1987 Bu tarihte kesin sevk olurmuyum çünkü iş yerim Şubat ilk haftası tazminat ödemesi yapıp işten ayrılmamı öngörüyor , ama sevk durumuma göre uzatma şansım var kısa ve net olarak kesin şubat sevkim olurmu?
2) 2 yıllık MYO mezunuyum ve dikey geçiş ile AÖF 3.sınıf İşletme Fak. terkim.Ancak gene askerlık durum belgesı kagıdımda ; Mezun oldugu okul: Anadolu Uni. İşletme fak. olarak gözükmektedir.Ancak benım gıbı terk olan 3-5 arkadasımda bu durum askerlık durum belgesınde Terk kelimesi yer almaktadır , bende yazmıyor bu benım başıma bır sıkıntı açarmı ? ona gore duzelttırmekte yarar oldugunu dusunuyorum , memur hatası yuzunden kandırmak gıbı suç işlemiş olarak görünmek istemiyorum... Yardımcı olursanız sevinirim...
Saygılarımla:ok
Cevap: Askerlik durum belgesi Hkk.
Her ne kadar 'muhtemel sevk tarihiniz' şubat olarak görünse de şubeden şubeye değişebilir bu durum. En doğrusu şubenizle görüşmeniz, diğer mesele için de şubeye tekrar uğramanız faydanızadır.
Kütüğünüzün bağlı olduğu ile göre celp döneminiz değişir, yılda 4 dönem e ayrılmıştır, kesin bilgiyi şubenizden alırsınız:ok
Kütüğüm İst./Kadıköy... kadıkoy mayıs donemınde alıyor ama ben tecıl bozdurdugum ve 1987 doğumlu oldugum ıcın şubat gıdersın dıyor bı kac kısı , bağlı bulundugumuz kutugun asker alımı 1990 dogumlular ıcın oldugunu soyledıler tabı amator agızlar bunlar tam net konuya hakım degılım tam net bılende yok acıkcası genede tşk.