Yeni apartmanda çatı sorunları
Öncelikle sitede bu konuda arama yaptım. Kat mülkiyeti kanununa göre çatının ortak alan sayıldığını ve onarımının tüm kat malikleri arasında bölüşülmesi gerektiğini biliyorum ancak aklımdaki bazı sorulara cevap bulamadım.
1) Apartmanımızdaki daireler kat irtifak tapuludur. Kat mülkiyeti kanunu bu tür apartmanlarda geçerli midir? Yani çatı aktarımı talebimizin karşılanmaması halinde bu ücreti diğer maliklerden talep etme hakkımız bu tür tapuyla var mıdır?
2) Daireyi inşaat halindeyken aldık. Bitip teslim edildikten 2 ay sonra yağmurlarla beraber çatıdaki problem ortaya çıktı, 1 yıldır da sorun iyice arttı. Müteahhitle konuştuk, kendisi yardımcı olmadı. Bu durumda müteahhitin sorumluluğu nedir? Kendisine dava açılabilir mi?
3) Çatı dışında kendimize ait terastan da salonumuza bol miktarda akıntı olmaktadir. Teras sorun oluşturduğundan üzerine ahşap gölgelik koymayı düşünmekteyiz. Teras tapuda belirtilmemiş, muhtemelen sonradan plana aykırı olarak müteahhit tarafından açılmış. Bu durumda gölgelik ile üzerini kapatmamız için izin gerekir mi?
Cevap için şimdiden teşekkürler..