-
Kanun ne diyor
4 yıl önce eşimden ayrıldım davam temyiz e gitti ama hala bir cvp gelmedi.benim 1 yıldan beri evlilikle snuclandırmayı düşündüğümüz düzenli bir birlikteliğim var şuan hamileyim bebeğimi doğurmak istiyorum ama beni ne gibi zorluklar bekliyor bilmiyorum bu konuda yardımınıza ihtiyacım var ilginize çok teşekkür ederim...
-
Cevap: kanun ne diyor
Karar neydi?
Kim temyiz etti?
-
boşanma tarihinin kesinleşmesinden başlayarak 300 gün evlenme yasağı var normalde ...
şu an hamilesininiz ve doğacak çocuğun medeni kanun 285. madde gereğince "yasal olarak" babası boşandığınız eşiniz olarak kabul edilecek..
kısaca siz biraz daha mahkemeler ile uğraşacaksınız...
-
Gerçek kimliğinizi saklayarak bayanmış gibi nick arak soru sormuşsunuz. Ancak, çıkabilecek sorun kadın ve erkek için farklı.
Öncelikle doğan çocuk, annesi adına nufusa kaydedilir. Siz kabul ederseniz, sizin nufusunuza kaydedilir.
Evlilik sıarsında başka biriyle birlikte olduğunuz ispat edilir. Bu durumda eşinize tazminat ödersiniz. Zina ceza hukuku anlamında suç değil ama, özel hukukta tazminat konusu.
Yok eğer profiliniz yanlış, nickiniz doğruysa, boşanma davasında talep ettiğiniz tüm hakları unutun. Ne nafaka, ne tazminat alabilirsiniz. Çocuk yasa gereği kocanızın nufusuna kaydedilir. Nesep davası açarsa, çocuk eşinizin nufusundan silinip sizin nufusunuza kaydedilir.