Yetim aylığının kesilmesi
ölen babasından dolayı ssk dan yetim aylığı alan bekar kız bir limited şirkete1 pay hisse ile ortak olarak bağ kur a prim ödemeye başlar fakat ortak olduğu kuruluştan ücret veya başka gelir olabilecek menfaat almaz ise ssk yetim aylığını kesebilir mi?
ssk mevzuatında yapılan değişiklikler eskiye doğru çalışır mı?
2000 yılında ltd şti ortağı olan ve bağ kura prim ödeyen bu kız için yetim aylığı kesilmesi halinde ne yapılması gerekmektedir.?
Re: Yetim aylığının kesilmesi
SN:ALİ SİNKAYA
size bir konuda fıkır vermenızı ıstıyorum.benım görümcem yetım aylıgı alıyo yaklasık 1 yıldır 2 aydırda bı işe başladı sıgorta yapılmayacak dıye konuşulmuştu cünkü agustosta zaten nıkahı var ve maaşı kesılecek fakat bu iş yerı habersız bı kımlıkle sigortayı başlamışlar bız bır aylık cekmışiz bu arada bu durumda cezalı durumda bız mı oluyoruz yoksa habersız sıgorta yapan iş yeri mi bunu lutfen bana bıldırın hülya
İşyeri SGK bildirimini yapmak zorunda,çalışan kayıt dışı çalışmayı seçme gibi bir lükse sahip değildir.
Çalışırken kuruma bilgi verilmeden alınan aylık faiziyle birlikte geri alınacaktır.Bu nedenle vakit geçirmeden kurumu bilgilendirip geri ödemeyi yapmanız sizin yararınızadır.
merhabalar
kızkardeşim ve annem babamdan emekli maaşı almaktaydı.kızkardeşim bundan 3 ay kadar önce bir işyerine çalışmak için girdi ve 10 gün sonra çıktı. fakat maaşı hemen kesildi.tekrar bağlanması için dilekçe gönderdik. ama yinede bağlanmadı. ne yapmamızı önerirsiniz
merhabalar
kızkardeşim ve annem babamdan emekli maaşı almaktaydı.kızkardeşim bundan 3 ay kadar önce bir işyerine çalışmak için girdi ve 10 gün sonra çıktı. fakat maaşı hemen kesildi.tekrar bağlanması için dilekçe gönderdik. ama yinede bağlanmadı. ne yapmamızı önerirsiniz