Kiracı Tahliye Taahütnamesi olmasına rağmen evi boşaltmıyor
25.08.2009 tarihinde evimizi kiraya verdik. Kontrat süresi dolmadan kiracı evden çıkmak istedi ve 25.12.2009 tarihinde tahliye taahütnamesi imzaladı. O tarihten bugüne kadar evi boşaltmadı. Bizde Kapının kilidini değiştirdik. Kendisi de dün eve gelmiş kapıyı açamamış. Benim rızam olmadan kilidi değiştirdiniz sizi mahkemeye vericem diyor. Bu durumda ben mağdur olurmuyum ?
Cevap: Kiracı Tahliye Taahütnamesi olmasına rağmen evi boşaltmıyor.
Kapının kilidini değiştirmek yasal değil. Tahliye taahhüdüne dayanarak icra takibi yada dava açılması gerekiyordu.
evimi kiralayan kişi bekar olduğu için bu anahtardan bir çok arkadaşına vermiş, kendisi de evi boşaltıcam dedikten sonra evi boşaltmayıp kirasını da ödemeden arkadaşları evde alkol alıp alem yapmış ve çevreyi rahatsız etmiş.
Polis uyarmak için eve gelmiş geldiğinde kiralayan kişiyi değil arkadaşlarını bulmuş. Bunun üzerine evi kiralayan kişinin arkadaşlarından biri olan mahalledeki bir kişi kiralayan kişinin anahtar verdiği kişi beni arayıp ev boşaldığında ben kiraya vericem diyerek anahtarı değiştirip bir daha evde alem yapamayacaklar, eşyasını da alıcak konuştum diyerek bana oyun düzenlediler. şimdi beni mağdur edip kiralayan kişi dava açıp evi elimden alacağını söyleyerek tehditler savurdu. Bu durumda ne yapmalıyım ?
Cevap: Kiracı Tahliye Taahütnamesi olmasına rağmen evi boşaltmıyor
Hangi hakla evin kilidini değiştirirsiniz ki? Yaptığınız bir suç. Başkasının evine izinsiz girmekten başlar bu suç. Kiracınız evimde şu eşya kayboldu bile diyebilir, bilmem kaç bin lira param vardı diyebilir. Ev sahibi oldunuz diye kiracınıza herşeyi yapabileceğinizi mi sandınız? Memlekette polis var, mahkeme var.
Alıntı:
Bulut84 rumuzlu üyeden alıntı
şimdi beni mağdur edip kiralayan kişi dava açıp evi elimden alacağını söyleyerek tehditler savurdu. Bu durumda ne yapmalıyım ?
mağdur musunuz siz? bence haksızsınız. yapacağınız çok bir şey yok. istediği davayı açar, gidin anlaşın.