İş hukuku yargıtay içtihatı düzenleme
Öncelikle yanlış anlaşılmamak adına belirtmek isterim sitede bütün aramaları yaptım çıkan sayfaları inceledim , içtihatlar kısmında bütün içtihatlarada tek tek baktım ancak ;
kendim mezun olma durumunda bir öğrenciyim ve tek bir derste takıldım o dersi verirsem çok şükür mezun olabilecem. Bu yüzden derse ait bir ödev teslim etmem gerekiyor , ödev şu şekilde yapılsın diye bir taslak verildi .
Ancak bu ödev için hukuk bilgimin kısıtlı olmasından dolayı iyi bir ödev teslim etme adına çok eksiğim var . Zaten ödevin amacıda bu verilmeyen bilgilerle zorluk çıkarmak öğrenciye .
1- tam dosyayı almak için uğraştım fakat bunun zorluğunu öğrendim mahkeme ile ilgili teslim edilmiyor dosya ki zaten her gelenede vermiyolar . verseler sadece dosyaya bakıp özet çıkarma hakkın oluyor vs .
2- Sadece özetler bulunuyor nette bunun ben nasıl bir daha özetleyim ki mecburen öle yapcaz sanırım
3- Alt mahkeme kararı vs vs ödev taslagında anlayamadığım daha dogrusu ödev için bulduğum içtihatlardan nerden nereyi nereye yazcam yada özetliycem anlayamadım
4-Gerçekten Biraz vakit ayırma imkanı olan bilgili bi arkadaşım varsa çok müteşekkir olurum . Kitlendim .
burdan bilgi verebilir yada burda çok uzun uzadıya bilgi veremem yada açılan konuyu uzun uzadıya meşgul etmeyelim diyorsa maildende ulaşabilir . (forumu meşgul etmemek adına )
atakan12341@hotmail.com
atakan
.................................................. ............................
Konu : Örnek ( Tazminat Davası ) yazılır.
Davacı : A.Ş…………
Davalı : …………..
Alt Derece Mahkemesinin Kararı : ……
Özet : ……………… Falan İş Mahkemesi Şu Kararı Almıştır …
Yargıtay Hükmü : ( Kararın En Sonuna Bakılır )
‘ Bozulmasına ‘ demişse İş Mahkemesinin Kararını bozmuştur …
‘ Onanmasına ‘ demişse Yargıtay Kararı onaylamıştır .
Ve Sebepleri Açıklanacaktır . . .
Çünkü;………
1-
2- şeklinde
Yargıtay Mahkemesi kararının yanlı ( taraflı ) olduğunu düşünüyorsak ;
Yargıtay kararı yanlıştır . ÇÜNKÜ;……………..
1-
2- şeklinde açıklanır .
ÖDEVİN VERİLDİĞİ DERS İŞ HUKUKUDUR .
Cevap: İş hukuku yargıtay içtihatı düzenleme
konu kapatılmıştır. teşekkürler .