Cevap: Kefıllık sonucu haciz
Kefil olduğunuz için borcu ödemek zorundasınız. Yoksa haklı olarak haciz gelecektir.
Bu tip sözleşmelerde müşterek ve müteselsilen kefillik sözkonusu olur.Yani önce esas borçluya başvurma zorunluluğu yoktur.Sizin ve asıl borlu hakkında icra takibi yapılır ve eğer siz borcu öderseniz asıl borçluya rucu davası açabilirsiniz.
Saygılarımla.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Kefil olduğunuz için borcu ödemek zorundasınız. Yoksa haklı olarak haciz gelecektir.
Aynı şekilde, bir arkadaşın vasıtası ile, vatandaşa kefil oldum benim kefil olduğum kişi bir Bankadan, zimmetine para geçirdiğinden, ihraç edilmiş, lokantayıda eşi adına açmış, esnaf kefalettende kredi talebinde bulunmuş, ancak kredi asıl benim kefil olduğum kişi değil eşi adına çekilmiş bu durumu bilmiyordum, borcun taksitleri ödenmediğinden, dosya haciz aşamasında, borcujn asıl taksitlerinin bitmesne çok var, olayda açık bir kandırılma söz konusu, eşi adına haciz telebinde eşi kefil olupta icra takibi onujn adına dönebilir mi? emekli olduğum için maaş ve gayrı mekullerime haciz gelebilir mi, benim yasal olarak kandırılmadan dolayı baş vurabileceğim merrcii var mıdır. sygılarımla.
Eşim şu anda hemşire olarak (657 memur) görev yapıyor. Amcasının oğluna kredi için kefil oldu ve borcu ödemediler. Banka "avukata verdik, haftaya haciz işlemine başlıyacağız" dedi. Bu şahsın arabası şu anda evimizin önünde duruyor. Ayrıca kendisinin ve eşinin maaşları var. Avukat haciz etmeye geldiğinde borçlunun bu aracınımı veya maaşlarınımı alır yoksa eşim ve 2. kefilin maaşlarınamı el koyar veya evdeki eşyalara. Birde maaşının ne kadarını kesemez ve benim maaşıma (asgari ücret) el koyabilirmi. Yanıtlarsanız çok memnun olurum, teşekkürler.