merhabalar;biz 3 kardeşiz babama ait 4 adet daire var,hepside kendi üstüne;ben bunlardan bir tanesini satın almak istiyorum,bunu satınaldığım zaman ilerde bir promlemle karşılasırmıyım;yani diğer kardeşlerin benden bir hak idda edebilirlermi?
Printable View
merhabalar;biz 3 kardeşiz babama ait 4 adet daire var,hepside kendi üstüne;ben bunlardan bir tanesini satın almak istiyorum,bunu satınaldığım zaman ilerde bir promlemle karşılasırmıyım;yani diğer kardeşlerin benden bir hak idda edebilirlermi?
Gayrimenkul karşığı ödenen parayı belgeye dayandırırsanız sorun olmaz.
öncelikle kısa sürede cevap gönderdiğiniz için teşekkür ederim.tabiki öyle bir durumda tapuyu üstüme alıcağım.size şöyle bir örnek vereyim misal evin değeri 50.000 tl ama ben bu evi 25.000 tl ye alacağım bu ilerde bir sorun yaratırmı,
açıkcası bu mülkü bu fiyata almamda şimdilik kardeşlerimin birsey dediği yok;sorunda yok.hatta bedelsiz bile alırsam birsey demiyorlar(en küçük olduğum için ve halen bekar olduğum için anlayışla karşılıyorlar) ama yinede dünya hali Allah korusun ilerde baba vefat ettiğinde,veya kendi maddi durumlarında biraz bozulma olursa benden hak idda edebilirler mi yinede.
çünki ben arastırdım bu tür işlerin yapılması mal kaçırma olarak adlandırılabılıyor.
saygılarımla;