-
Trafik kazası
Sn. Hukuki.net sevenleri & Hukukçular...
XX Firmasına Marmara Bölgesine Disbiritör olarak Çalışan Bir pazarlama Şirketinde Plasiyer olarak Çalışmaktayım.
Şirketteki Görevim Sıcak Satış olarak Tabir edilen Nokta esaslı satıştır. Şirket Adına Fatura kesme Yetkim vardır. Müşterilerimizin Cari Hesaplarınbıda El Terminal (bilgisayar) inde Kontrol Edip Satış Ve tahsilatlarımızı Günlük Şirketimize Teslim Ediyoruz.
31/12/09 tarihinde Kullanmakta olduğum Kamyon ile kaza yapıp yan yatırdım hata büyük ölçüde bende. işe başlarken şirket bize teminat amaçlı olduğunu söylediği Boş senet imzalattırdı.
Yaptığım kazanın Maliyeti olan tutarı şirket benden talep ediyor. (araçta yada üründe kasko/sigorta yok. kaza tek taraflı olduğu için trafik sigortası kazayı karşılamıyor).
Benim Bu Parayı ödememek gibi bir durumum varmı ?
Ayrıca Şu konular var; ceza
işe sabah geç gelindiğinde 2.5 TL
Sakal Traşı olunmadığı Gün 2.5 TL
Araba Yıkanmadı 10 TL
Arada sıradada sırf can sıkıntısından 5 ila 50 tl arasında Ceza adı altında paralarımız alınıyor
(Maaş+ prim olarak çalışıyoruz aylık elimize geçen para 650/800 tL arasında değişiyor) itiraz etmeye kalkan kişiler sindiriliyor veyahut işten çıkarılabiliyor.
işten ayrılmak isteyenleri ise 15 gün ile 1 ay arasında işten ayrılmasına müsade vermiyorlar.
Kısaca:
Trafik kazasını bana ödetmek istemeleri doğrumu ?
Kesilen Bu cezaların iş hukukunda yeri varmı ?
En ufak Bir şeyde Savunma istemeleri Ve işten atma tehdidinde bulunmaları normalmi ?
işten ayrılmak isteyen bir kişiyi kaç gün şirkette tutabilirler?
imzaladığımız senetlerin hükmü nedir.