Cezaevi ve Öğrencilik Durumu
Yaklaşık 5 ay gibi bir süre cezaevinden tutuklu kaldım ve ilk mahkeme bırakıldım büyük ihtimalde beraar edicem ama bu durum benim üniversitede 2 dönemime maal oldu, şimdi ben bölge idare mahkemesine dava açmam gerekiyormu yoksa okul bana ekstra 2 dönem vermek zorundamı. kısacası izlemem yolu bana söyleyebilirmisiniz.
Cevap: Cezaevi ve Öğrencilik Durumu
bu konu hakkında bilgisi olan varmı?
Alıntı:
Vtc rumuzlu üyeden alıntı
Yaklaşık 5 ay gibi bir süre cezaevinden tutuklu kaldım ve ilk mahkeme bırakıldım büyük ihtimalde beraar edicem ama bu durum benim üniversitede 2 dönemime maal oldu, şimdi ben bölge idare mahkemesine dava açmam gerekiyormu yoksa okul bana ekstra 2 dönem vermek zorundamı. kısacası izlemem yolu bana söyleyebilirmisiniz.
Yargılama süreci tamamlandıktan ve beraat ettikten sonra bölge idare mahkemesine başvurmanız hakkınızda daha sağlıklı sonuçlar almanızı sağlar.
öyle bişi olsa kimse okumaz ceza evine girer yok bence öyle bişi boş yere yattıgından dolayı okulun bitince devlet memuru olabilirsin
Slm benim kaynım bundan yani okullar yarı yıl tatiline girmeden bir hafta önce kendilerine ait tatlı dükkanının temizligini yaparken amcası ogluyla iki kişi ne bakıyorsunuz lan diye sataşmış ve yakınlarda bulunan kişiler olayı ayırırken bir arbede olmuş ve amca oglunun burnu kanamış içeri girmişler ve tahminen5 dakika sonra 8-10 kişilik bir gurup dükkanın önüne gelerek bunları içeri girip içerden çıkartarak dövmeye başlamışlar.
Çevrede bulunan esnaf olaya müdahale etmiş ve o esnada üç kişi bıçakla yaralanmış ve saglık ocagından dr tarafından devlet hastanesine sevk edilmişler devlet hastanesinde birisinin kara cigerine bir santim battıgı için bıçak hastanede yogun bakıma almışlar diger ikisini taburcu etmişler yani ayakta tedavi olmuşlar ve aradan 5 gün sonra yaralı çocuk savcılıkta ifade verdi ve kaynım tutuklandı ilçede bulunan mahkeme sulh ve asliye mahkemesi sulh mahkemesi hakimi bir konferans için ankaraya gittigi için davaya asliye ceza hakimi baktı ve tutuklamayıda bu mahkeme yaptı.Bizde ilde agır ceza mahkemesine başvuru yaptık 9 gün sonra agır ceza mahkemesi nasıl olduysa kaynımı hatırladı ve itirazı redetti.
Tamam dosya ilçeye geldi burdada bir itiraz hakımız var derken tam o sırada ilden baş savcı geldi ve ne dedi bilmiyorum apar topar dava ile agır ceza mahkemesine alındı .
1-Ben 9 gün süren bir karar görmedim.tutuklu için bu süre çok degilmi
2-Kaynım lise talebesi yarın okullar açılacak
3-Yaralılardan hastanede olan yok ve elini kolunu sallayarak geziyorlar
4-Neden tutuklandı bu çocuk
5-Adalete ne oluyor biri bana anlatsın
6- Bşsavcının bir günde daha hazırlık aşamasında olan ve günü dahi belli olmayan bir davayı nasıl oluyorda bir saatte ile agır cezaya aldırıyor
TEŞEKÜRLER,
Alıntı:
@ugur@ rumuzlu üyeden alıntı
öyle bişi olsa kimse okumaz ceza evine girer yok bence öyle bişi boş yere yattıgından dolayı okulun bitince devlet memuru olabilirsin
hayatımda aldığım en saçma cevaptı:) sanki ben kendi isteğimle gittim ceza evine girdim, hakimin beni suçsuz yere dosyayı hiç incelemeden ceza evine atması gibi bir ihtimal yok sanki?
ayrıca mahkeme belki 10 yıl sürecek, bana 10 sonra okul hakkı vermesede olur