Evlilik sözleşmesi geçerliliği hakkında
Herkese merhaba, forumunuza yeni üyeyim ama umarım bu son mesajım olur. İşi hukuk'a düşmüş bütün haklı kişilere davalarında hayırlar diliyorum
Evlilik arifesindeyim ancak çok sancılı dönemlerimiz geçti. Son birkaç aydır içime bir kurt düştü. Gelecek planlarında mal varlığımla alakalı birşeyler olduğunu hissettim. En azından bu histen kurtulmak ya da gerçekten böyleyse sonlandırmak için evlilik sözleşmesi önerip tepksine bakmayı düşündüm ve sizin siteniz de dahil yaptığım araştırmalarda aslında pekte yaptırımı olan bir belge olmadığını gördüm. Aklımda kaldığı kadarıyla; "Boşanma davasında evlilik sözleşmesine itiraz edildiği takdirde karar verme yetkisi hakimdedir.." manasında yazılar okudum. Biraz kafam karıştı
Önermek istediğim sözleşme ana konu olarak, herhangi bir boşanma durumunda çiftler birbirlerinden mal ve/veya para talebinde bulunmayacaklardır (nafaka hariç).
Bu hatlarda hazırlanmış bir sözleşmenin boşanma davasında geçerliliği olur mu? İtiraz ve iptal mümkün müdür?
İlginize çok teşekkür ederim.
Cevap: Evlilik sözleşmesi geçerliliği hakkında
Çok sancılı dönemleriniz derken nasıl sancılı dönemleriniz oldu?
bence kendi aranızda bir kağıt imzalayın ...
Merhabalar..
Mal rejimi sözleşmesi, noterde düzenleme
veya onaylama şeklinde yapılır.
mal ayrılıgı rejimidir seçmeniz gereken..
Saygılarımla.
okuyan, ilgilenen, cevap verenlere tekrar teşekkür ederim.
Sn. Av Erol KARAOĞLU verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim ancak öğrenmek istediğim birkaç konuda yazdığı gibi evlilik sözleşmelerinin bir boşanma durumunda geçerliliğinin olup olmadığıdır. Yani hakim bu belgeyi geçersiz sayıp mal paylaşımına gidebilir mi?
sayın c3k evlilik sözleşmesinden kastınız mal rejimini belirleyen sözleşme ise bu sözleşme evlenirken evlendirme memurluğunda yapılabilir buna ilişkin matbu form var evlendirme dairelerinde ancak burdaki evraklar genelde 10 yıl süre ile saklandığından mal rejimine ilişkin noterden sözleşme yaparak bu sözleşmeyi evlendirme dairesine vermenizi ve bir suretinide saklamanızı tavsiye derim ...böyle bir sözleşme varsa boşanma sırasında hakim sözleşmenin aksine başka bir karar veremez.