Sınav notuma itirazda YD kararı verildi
Merhabalar,
Üniversite son sınıf öğrencisiyim.Sınav notuma itiraz ettim.Mahkeme üniversitenin hukuka aykırı işlem yaptığına, verilen notun hukuka uygun olmadığına ve yürütmenin durdurulmasına karar verdi.Peki bundan sonra ne olacak? Benim sınav notum değişecek mi ya da tekrardan sınava mı girecem? Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Sınav notuma itirazda YD kararı verildi
Sınav notunuz yargılama sonunda verilecek karara bağlıdır.
Şimdilik sınav notunuz nedeniyle hak kaybına uğratacak işlem yapılmasını durdurmuş mahkeme.
Cevap için teşekkürler.Peki karar tahmini olarak ne kadar bir sürede çıkar? Bu dava açtığım ders geçen yılın ikinci dönem dersi,dava açalı 5 ay oldu ve daha yeni yürütmeyi durdurma kararı veriliyor.Malum ikinci döneme de az bir süre kaldı.Kararın çıkması 4 ay filan sürecekse bir önemi kalmıyor dava sonucunun.Bir de forumda benzer davalara bakmaya çalıştım.Anladığım kadarıyla memurluk atamalarında haksızlık olduğuna mahkeme kanaat getirdiğinde ve yürütmeyi durdurma kararı verdiğinde atanan memurların memurluğu askıya alınıyor.Bu mantıkla benimle aynı dersi alıp geçen ve diploma alan kişiler üzerinde bu mahkeme kararının bir etkisi olur mu?
Karar süreci mahkemedeki yoğunluğa ve okulun mahkemeye yanıt verme hızına bağlıdır. 4 ay da sürebilir yürütmenin durdurulması ile siz o ders nedeniyle hak kaybına uğramayacak konumda bırakılmış olmalısınız. Sizin durumunuz diploma almış veya almamış kimseleri etkilemez.
Yürütmenin durdurulması kararı idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması veya idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması durumunda alınır. YD kararları, dava konusu uyuşmazlığın esastan sonuçlanmasına kadar söz konusu idari işlemi askıya alan ve hukuki etkisi esas hükümle birlikte sona eren kararlardır. Sizin davanızda YD kararı verildiği için, dava dosyanız öncelikli olarak incelenecek ve karara bağlanacaktır. Esasla ilgili kararın mezuniyetinizden önce alınacağını düşünüyorum. Aksi takdirde ne YD kararı ne de esas karar sizin mağduriyetinizi gidermeyecektir.
Üniversite şimdi Bölge İdare Mahkemesi'ne mahkemenin yürütmenin durdurulması ile ilgili kararına itiraz etmiş. Mahkeme esas kararı vermeden önce Bölge İdare Mahkemesinin itiraza yanıtını mı bekleyecek?.Bir de UYAP'tan baktığımda "dosya işlemden kaldırıldı" yazıyor.Bu bir karar verildiğinin göstergesi midir yoksa dosya Bölge İdare Mahkemesi'ne gittiği için mi böyle yazıyor?
Üniversitenizin YD kararına itirazı Bölge İdare Mahkemesince 1 hafta içinde görüşülerek ya itirazın kabulü veya reddi şeklinde karara bağlanır. Mahkeme YD ile ilgili sonuç ne olursa olsun zaten davayı esastan görüşecektir. UYAP'taki bilginin yanlış olduğunu düşünüyorum. Ya siz yanlış dosyaya baktınız ya da oraya yanlış bilgi işlenmiştir. Çünkü "dosya işlemden kaldırıldı" demek sizin davadan feragat ettiğiniz manasını taşır. Sizin davadan feragat dilekçeniz yoksa böyle birşeyin olması zaten mümkün değildir.
Teşekkürler yanıtınız için.Ben doğru dosyaya baktım ama galiba UYAP'a yanlış bilgi işlemişler.
Bugüne kadar yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.Son birşey daha soracam ben dava açarken mahkeme masraflarının karşı taraftan alınmasını filan talep etmedim.Dilekçeme öyle birşey yazmadım.Sonuçta üniversite haksız çıkarsa mahkeme masrafları artı bilirkişi ücretini alabilecek miyim?