Ölüm Tehditi, İftira, Asılsız Suçlama, Hakaret
Öncelikle iyi günler.
Ben bir iş yerinde çalıştım, çıkarıldım, tekrar işe çağrıldım ve hakaret edilerek 2. kes çıkarıldım. Bu çalıştığım süreç içerisinde sigortamı yapacaklarını söylediler yapmadılar. Çalıştığım günlerin ücretini eksik hesapladılar ve halen içeride alacağım param olması üzeride Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yazılı dilekçede bulundum. Bunun üzerine firmaya gidilip denetleme yapmışlar. Akşamına benim telefonlarım susmadı.
Firma sahibi şerefsiz, adi gibi sözlerle hakarette bulundu.
Firmada çalışan Şef tarafından Ölüm tehditleri aldım. (Seni öldüreceğim. Sakın karşıma çıkma. Benim çevrem geniş seni gördüğüm yerde öldürmezsem bende ... değilim...vb.)
Bu olayın arkasında Şef nişanlımla konuşuyor ve bizi ayırmak için hakkımda birsürü iftira atıyor. Bunu dışında kendisine "o kiminle uğraştığını bilmiyor benim çevrem geniş yaşatmayacağım onu...vb." sözler söylüyor.
Sürekli dilekçemi geri çekmemi söylüyorlar. (Nedenini anlamış değilim. İşleme koyulmuş, iş yeri denetlenmiş, herşey olup bitmiş)
Annem ve babam boşanmış durumdalar. Babam ablamın yanında kalıyor. Ben annemle yaşıyorum. Benim çok istememden dolayı arada bir 3-4 günlüğüne bizde kalıyor. Eğer dilekçemi geri çekmezsem şikayetçi olacağını söyledi. (Bu arada annem dedemden kalan emekli maaşını alıyor.)
Bu durumda;
1.Firma sahibi hakkında şerefsiz, adi..vb. hakaretten dolayı dava açabilir miyim? Ceza alır mı?
2.Aldığım ölüm tehditleri için Şef'i savcılığa şikayet etsem sonucunda ne gibi bir ceza alır?
3.Şef'in benim hakkımda iftiralar attığı için özel hayatıma müdahale etmeye çalıştığı için şikayette bulunabilir miyim?
4.Beni şikayet ettiklerinde denetleme sonucunda asılsız ihbar çıktığı takdirde ben karşı tarafa dava açabilir miyim?
5.Bütün bu görüşmeler telefonla gerçekleşti. Savcılık tehdit durumunda görüşme kayıtlarını araştırıyormuş diye biliyorum. Bu durumda sadece o kişilerle görüştüğüm numaralara mı bakılıyor yoksa bütün görüşmelerime mi bakılıyor? (Bunu şunun için soruyorum özel hayatımla ilgili çok özel konuşmalarım var. örn:nişanlım)
6.Bunlar dışında başka yasal olarak yapabileceğim işlemler nelerdir?
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkürler.