Cevap: maaşıma 'bloke' konulmuş
Alıntı:
ahmet_63 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar efendim. Ben SSK emeklisiyim. Yaklaşık 6 ay önce maaşımı aldığım bankadan 'gülen emeklilik kredisi'adı altında maaşımın 10 katı tutarında kredi çektim. son ödeme günü olarak ta ayın 22'sini seçtim. benim maaşım ise bankaya her ayın 18'inde yatıyor. ve maaş yatar yatmaz 'kredi taksit tutarı kadarına' bloke konuyor. Ancak benim 18 inde maaşımın tamamını çekip diğer banka kredi kartlarıma ödeme yapmam ve daha sonra çekip kredi taksidimi ayın 22 sinde yatırmam gerekiyor. Fakat maaşım daki bloke nedeniyle ödemelerimi artık yapamaz duruma geldim. Çok mağdur oldum. diğer bankalarla icralık olmak üzereyim. Bankanın maaş aldığım şubesine ve de genel müdürlüğüne dilekçe yazarak durumumu arz ettim ve de blokenin kaldırılmasını talep ettim. Şubeden çağırdılar müdür yardımcısı maaş karşılığı kredi olduğu için bloke kaldırılmaz dedi. Ve benim ısrarım üzerine de adresime yazılı olarak cevap verdi. Şimdi ben blokeyi kaldırmak için nereye başvurmalıyım. Mahkemeye gideceksem eğer hangi mahkeme?sitenizden forumları okuyarak edindiğim bilgi kadarıyla emeklinin maaşına haciz,bloke v.s. konulamıyormuş tabii bazı borçlar ve de haciz sırasında verilen muvafakat dışında. benim durumum biraz farklı. Bana bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim. inanın ben çok zurumdayım. hem maddi hem de psikolojik bunalımdayım.Lütfen yardım ediniz. Çok ihtiyacım var. bu bloke kaldırılabilir mi?
Evet emekli maaşlarına haciz bloke konulamaz. Fakat siz kredi kullanırken kredi sözleşmesi ile birlikte ayrıca temlik sözleşmesi de imzalamış olmalısınız. Emekli maaşı karşılığı kredilerde izlenen yol budur. Bu takdirde maaşınıza bloke konulması önlenemez. Siz diğer bankalarla görüşerek ödeme tarihlerini her ayın 22'sinden sonra yapmayı sağlamak durumundasınız. İfadelerinizden yola çıkarak sorununuzun doğru yönde çözümü budur.