3 yıllık bekleme sürecinde yurt dışı etkeni
Yurt dışında yaşayan biriyle burda evlendim.Boşanmayı ben istedim ve 3 yıl önce "aile bütünlüğünü bozmamak "adına davam reddeildi.2 hafta önce 3 yıl bir araya gelmediğimizden dolayı boşanmak için avukatım başvuru yaptı.henüz beni bilgilendirmedi.Dava n ezamn olacak,ne kadar sürecek bilmiyorum.yurt dışında yaşıyor olması dava sürecini ne kadar etkiler,kesin boşanma olur mu,tahminen ne kadr sürer?bu konularda bilgilendirirseniz memnun olurum.teşekkürler.
Cevap: 3 yıllık bekleme sürecinde yurt dışı etkeni
mrb,yazımı yanıtlayan olmamış ama ben yinde cevaplanacağını umut ederek yazacağım.3 yıllık bekleme süresi dolduğu için,1 ay kadar önce avukatım aracılığı ile mahkemeye başvuru yaptık.henüz mahkeme tarihi verilmedi.boşanmak istediğim kişi almanyada yaşıyor,yaz tatillerinde burdalar.Avukatımla görüştüm ve bana karşı tarafa tebligat gönderildiğini,ancak burdaki adreslerine gönderildiğini,bu nedenle ellerine ulaşmmaış olabileceğini söyledi.Bu nedenle yurt dılşında oldukları için,boşanma 6 ay sonra ancak olabilir dedi.Benim sormak istediğim;
1)3 yıl hiçbir şekilde bir araya gelmediğimi tanıklarla ispat edersem,karşı tarafa ulaşılıp ulaşılmamasının bir önemi var mı?Çünkü eşlerden birinin istememesi yeterli diye yazıyor yönetmelikte.
2)bu süreyi kısaltmak için yapılabilecek bir şeyler var mı?
3)avukatsız ben kendim davaya devam etsem,boşanamz mıyım?ya da avukat illaki gerekiyosa değiştiremez miyim?çünkü avukatım çok sakin,kendi halinde iyyi bir insan,acele etmememi söylüyor ama ben 2004 yılından beri boşanmaya çalışıyorum...
sorularıma cevap verirseniz,çok memnun kalacağım.Teşekkür ederim.