Cevap: iş kazası ve tazminat
Söz konusu kaza bir iş kazasıdır. Asi müracat haklarınız var. Bir avukata danışın.
teşekkürler.
Şirkete herhangi bir başvuru yapmamız mı gerekiyor?
hayır gerekmiyor..
dava açarak hakkınızı alaiblirsiniz..
bir avukata danışın
Cevap: İş kazası ve tazminat
Şirket ödemeyi kabul etmesse dava açacağız öyle değilmi?
Ancak şirketten henüz bir ses çıkmadı. Sanırım önce onlara böyle bir hakkımız olduğunu hatırlatmamız gerekecek. Avukata tabiki danışacağım ancak çok yoğunum ve ancak yarın görüşebileceğim.
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..
bu tür durumlarda yasal olarak belirlenmiş bir miktar varmıdır? yoksa dava açılırken mi belirlenir? dava açılmadan da işyeri ben kaza tazminatını ödemek istiyorum diyebilirmi? Ödenmesi için şirkete dava açmak şartmıdır?
Alıntı:
Av.Fırat Kırımcı rumuzlu üyeden alıntı
hayır gerekmiyor..
dava açarak hakkınızı alaiblirsiniz..
bir avukata danışın
Alıntı:
greensleves rumuzlu üyeden alıntı
Söz konusu kaza bir iş kazasıdır. Asi müracat haklarınız var. Bir avukata danışın.
Araç şirket aracı olsa da, ( aracı kullananın nişanlınız olduğunu varsayarak)kaygan yolda işverenin kusuru dışında, tamamen kullanıcının ( özür diliyorum, genele bilgi olması açısından yazıyorum) yetersizliği, dikkatsizliği nedeniyle ortaya çıkmış olma ihtimali yüksek olan bu durum için işverenin tzminat ödeme zorunluluğu olduğunu sanmıyorum, aksine kaza raporundaki kusur oranına göre işverenin zararının tazmini talep hakkı da doğacaktır bence.
aracın ön düzeninin bozuk 2006 model bir araç olması,sağa kayıyor olması gibi nedenler göze alınamazmı?Ayrıca soruma tam yanıt alabilmiş değilim hala.