İsim Değişikliği sonrası yapılacak işlemler
Merhabalar,
23.11.2009 tarihinde 'Zehni'' olan kardeşimin ismini ''Zihni'' olarak düzeltilmesi yönündeki davamız talep edilen şekilde mahkemece karar verildi. Dün de gerekçeli karar tarafımıza ulaştı.
Karar da, herhangi bir ilandan bahsedilmiyor (Sanırım orada da bilgi amaçlı sorduğumda da hakim ilana gerek görmemiş) ve Kararın bir suretinin Yozgat Nufus müdürlüğüne gönderilerek tescil edilmesinden ibaretdi.
Kardeşim Şubat ayında Askere gidecektir. Zaman darlığı sebebiyle de önemle, şu ana kadar isim değişikliği ile ilgili neler yapmamız gerekiyor.
Askerlik işlemleri, Ehliyet, Pasaport, Diploması, Ssksı ve diğer tüm işlemleri bu önümüzdeki 1 ay içerisinde halletmemiz gerek ancak, şehir dışındaki anılan nufus dairesi daha tescili dahi yapmamıi sanırım. (T.C. Kimlik Doğrulama ile çıkan ismime göre söylüyorum)
Sizlerden ricam, acaba bu aşamada artık neler yapmamız gerekir? Varsa daha masraflarımız neler ve ne kadardır? İhtimal dahilinde askere gittiğinde hala yetişmez ise işlemler, benim yürütebilmem için ne yapmam gerekecek?
Herkese çalışmalarında başarılar diler, ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: İsim Değişikliği sonrası yapılacak işlemler
Mahkemeye gidip temyizden feragat edip kararı kesinleşmesine katkıda bulunabilirsiniz. Bu mahkeme nerde bilmiyorum ama şimdi mahkemeler en yakın nüfus müdürlüğüne yolluyor kararları nüfusa kayıt olunan yere değil. Artık adliyelerin içinde nüfus temsilcilikleri var onlar da yapabiliyor bu işleri ama ülkenin her yerine yayılmadı bu uygulama.
Kardeşinizden vekalet alırsanız onun adına işleri takip edebilirsiniz.