Anlaşmalı boşanma davası ve protokol
merhabalar ben timuçin size kısaca sorunumu anlatayım... ben artvin ilinde kamu görevlisiyim eşimle 3 aydır ayrıyız ve kendisi istanbul"da. istanbul/ümraniye aile mahkemesine anlaşmalı olarak dava açtı eşim ve nisan ayına gün verildi biz bu kadar sürmesini istemiyoruz bir an önce bitsin istiyoruz. ne gibi yola başvurursak daha erken boşanabiliriz. nöbetçi mahkemeye başvuru yapılırsa erkene alınır diye duydum doğrumudur ve eşim tek başvursa ben mahkeme tarihinde gitsem olurmu.. yada ne kadar zamanda mahkeme sonuçlanır nöbetçi mahkemeye başvurduğumuzda... teşekkür ederim...
Cevap: anlaşmalı boşanma davası ve protokol
Timuçin bey iyi günler.
Eşiniz istanbul/Ümraniye'de boşanma davası açmış ve nisan ayına gün vermişler. Bence süre istanbul için gayet makul. İstanbul gibi kalabalık bir şehirde ne kadar çok boşanma davası açıldığını düşünecek olursak bence iyi bile. 6 ay sonraya da atabilirlerdi.
Siz Artvin'de oturuyormuşsunuz eşinizle anladığım kadarı ile. Artvin'de davayı açsaydı eşiniz ya da siz daha erkene gün verilirdi büyük ihtimal.
Ceza mahkemelerinde nöbetçi mahkeme olduğunu duymuştum ama Aile mahkemelerinde nöbetçi olduğunu hiç duymamıştım. Geceleri de boşanma davası mı görülüyormuş? Öyle mi söylediler size?
Eşiniz davanızın ilgili mahkemesine başvursun, hakimiyle görüşsün, boşanma davasını anlaşmalı yapmak istediğinizi, size gün verilmesini istesin. Hakim uygun bir gün verecektir.
Hakim önüne gitmeden protokolünüzü hazırlayın ve tek celsede boşanın.
tşk ederim ilknur hanımm peki hakime eşimin başvurması yeterli dimi benimde orda olmam gerekiyomu başvuruda
Alıntı:
tim31 rumuzlu üyeden alıntı
tşk ederim ilknur hanımm peki hakime eşimin başvurması yeterli dimi benimde orda olmam gerekiyomu başvuruda
Hayır sizinde olmanız gerekmiyor tek taraf yeterli.Aile mahkemesine tekrar gidip anlaşmalı boşanma olduğunu söylesin çok daha erkene gün verirler.Bende anlaşmalı boşandım 1 haftaya gün verdi tek celsede bitti ve 1 hafta sonrasındada kesinleşti tabiiki temyizden feragat dilekçesi verdik.
Erken duruşma günü almak için yapılan başvuruda size ihtiyaç yok ancak, duruşma gününde orada bulunmanız zorunlu.
teşekkür ederim avukat hanım iyi akşamlar
tekrar merhaba ... bugün eşim ümrniye aile mahkemesine başvurdu hakim ile görüştü ve nisan 7 olan duruşma tarihini bu ayın 22 aldı hakim. ama bişi kafama takıldı hakim 22 de yapacagı duruşmada bizi boşadıktan sonra 1 ay kadar sonra benim tekrar mahkemeye gelmem gerektigini evrakların olacagını sölememiş kesin gitmem gerekiyomuş neden gitmem gerekiyo acaba bi bilgi verirseniz sevinirimm tşk ederimm....