Kiracım kontrat bitmeden evden çıkmak istiyor
Merhabalar,
2005 yılın haziran ayında evimi kiralayan kiracımla aramızdaki tek sorun kira zam olacağı vakit çıkan anlaşmazlıktır. Yoksa aramızda hiçbir problem yoktu.
Bu sene malum krizden dolayı ve kiracımın “bu sene durumum hiç iyi değil, zam olmasın” dediğinden zam yapmadık.
Fakat bugün (06.01.2010) kendisi beni arayarak bir hafta içinde bir ev alacağını ve iki üç hafta içinde evi boşaltacağını söyledi. Ayrıca evi kiraladığı vakit verdiği depozitoyu da geri istiyor. Ben ise ne kiracımı kaybetmek istiyorum ne de beni mağdur durumda bırakacağı için depozitoyu da iade etmek istiyorum.
Yasal olarak bu durumda hangimiz hakliyiz?
Benim hangi yolları izlemem lazım bilmiyorum.
Vereceğiniz bilgilerden dolayı şimdiden teşekkürler.
Cevap: Kiracim kontrat bitmeden evden cikmak istiyor
İyi niyetli bir kiracın oldugu icin şanslısın evinde olan bir hasar var ise depozitoyu ona göre verirsin
Alıntı:
turgay34 rumuzlu üyeden alıntı
İyi niyetli bir kiracın oldugu icin şanslısın evinde olan bir hasar var ise depozitoyu ona göre verirsin
herhalde iyi niyetli oldugu icin bu kis gunu gidiyorum diyor. herhalde sizde kiracisiniz. yorum deilde yasal olarak bi fikir verebilirseniz memnun olurum.
yokmu bi cevap verecek allah'in kulu yaa. herkes kiracimi burda
Alıntı:
nglbylh rumuzlu üyeden alıntı
yokmu bi cevap verecek allah'in kulu yaa. herkes kiracimi burda
Site'ye üye olurken, site kurallarını yeterince dikkatli okumadınız sanırım.. Site, tamamıyla gönüllülük esası üzerine kurulmuş bir site olup bir hukuki danışmanlık sitesi değil. Bu nedenle, üye sorularına cevap verme zorunluluğu da yok..Durumunuz hukuki yardım almayı gerektiriyorsa, avukatınıza başvurabilirsiniz..
cok incesiniz.
ben bu siteye kayit olurken sevgili bora bey bana yardim edermiki diye kayit olmadim malesef. amacim yardim deil fikir sahibi olmak.
acaba birinin de basindan ayni olay gectimi ki diye merak edip sorduk.
kurallari da yeterince okudugumdan, fikrinizede ihtiyacim yok. kendinize saklayabilirsiniz.
Alıntı:
Bora Baykal rumuzlu üyeden alıntı
Site'ye üye olurken, site kurallarını yeterince dikkatli okumadınız sanırım.. Site, tamamıyla gönüllülük esası üzerine kurulmuş bir site olup bir hukuki danışmanlık sitesi değil. Bu nedenle, üye sorularına cevap verme zorunluluğu da yok..Durumunuz hukuki yardım almayı gerektiriyorsa, avukatınıza başvurabilirsiniz..
cok incesiniz.
ben bu siteye kayit olurken sevgili bora bey bana yardim edermiki diye kayit olmadim malesef. amacim yardim deil fikir sahibi olmak.
acaba birinin de basindan ayni olay gectimi ki diye merak edip sorduk.
kurallari da yeterince okudugumdan, fikrinizede ihtiyacim yok. kendinize saklayabilirsiniz.