Evimi ne zaman boşaltabilirim
Merhabalar. 2009 mayıs ayında ev satın aldım. Evi alırken en geç haziran ayında evin boş olarak teslim edileceği konusunda anlaştık. Eğer evin boşalması gecikirse haziran ayı sonrası aylar kira ödeneceği hakkında sözleşme imzaladık. Ev de oturan kişi benim satın aldığım daireyi başka bir daire karşılığında takas olarak kullanmış. evi yeni yapıldığı için evi bitene kadar benim satın aldığım evde kira vermeden oturması konusunda evi bana satan kişiyle anlaşmış.
Evi aldıktan sonra bir ay dolmadan protesto çektim. İlerleyen aylarda ikinci protestoyu da çektim. ev hala boşalmadı bana ödenmesi gereken kira da ödenmedi. İkinci protesto da tahliye davası açılacağını ve kira talep ettiğimi söyledim.
Evimi en erken ne zaman boşaltabilirim? Ev de oturan kişiden, ben satın aldıktan sonraki ayların kirasını alabilir miyim? Yardımlarınız için teşekkürler
Cevap: Evimi ne zaman boşaltabilirim
Benden Fikir Paylasim:
Alıntı:
selnaz rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar. 2009 mayıs ayında ev satın aldım. Evi alırken en geç haziran ayında evin boş olarak teslim edileceği konusunda anlaştık.
==> Anlasmanin yazili ve imzali oldu cok güzel. Sözel olaydi baya problem ederdi.
Eğer evin boşalması gecikirse haziran ayı sonrası aylar kira ödeneceği hakkında sözleşme imzaladık.
==> O zaman kira borcu var. Bunu eger Kiraciniz ödeme yapmiyorsa, gereken yardim yollarliynan yürülüge gecirmek zorundasiniz. Sigortaniz varsa bir Avukat bakar islerinize ve mahkeme yolluynan alirsiniz paranizi/acik miktari.
Ev de oturan kişi benim satın aldığım daireyi başka bir daire karşılığında takas olarak kullanmış. evi yeni yapıldığı için evi bitene kadar benim satın aldığım evde kira vermeden oturması konusunda evi bana satan kişiyle anlaşmış.
==> Size satis yapan sahis, daha halen arsa veya toprak veya bina sahibi olarak geciyor mu? Yoksa siz ondan arsa ve evi tamamen teslim aldiniz mi?
==> Eger ki ev sahibi sizseniz, sizin anlasmaniz gecerlidir, ve siz 3 Ayrlik evi bosaltma mühtedi(süresi) vererek evi bosaltirabilirsiniz, ama bunuda yazili anlasmak zorundasiniz.
==> Eger ki siz ev sahibi degilseniz, ve evi siz kiraladiysaniz, ve o sahisin evin kiracisi olduna dahir bir mecetesi yoksa, polis yardimiyla evinizi bosaltirabilirsiniz. (Bu Bosaltma derhal gerceklesir)
Evi aldıktan sonra bir ay dolmadan protesto çektim. İlerleyen aylarda ikinci protestoyu da çektim. ev hala boşalmadı bana ödenmesi gereken kira da ödenmedi. İkinci protesto da tahliye davası açılacağını ve kira talep ettiğimi söyledim.
==> evet tahliye davasiynan iyi bir adim attiniz, aslinda bunu birseylerin yollunda gitmedini anladiniz da yapmaniz lazim di, o zaman erken davranmis olurdunuz
Evimi en erken ne zaman boşaltabilirim? Ev de oturan kişiden, ben satın aldıktan sonraki ayların kirasını alabilir miyim? Yardımlarınız için teşekkürler
3 Aylik süre dolduktan sonra ... yazili anlasmaniz olduna göre üc ay daha evinizdeki kiraciya zaman tanir ... ve evi sonunda yadrim yolluyla bosaltir siniz ... cünkü sizin anlasma yazili ve zaman kisiklamasiyla .... o yüzden hemen bosaltirabilirsiniz ... süresiz olsaydi isiniz isdi
Kolay gelsin ...