Para iadesi talep edebilir miym?
Yaklaşık 1.5 sene önce teknosadan general mobile g777 marka cep telfonu aladım 4 ay sonra kamera hata verdi nese 1 ayda geri geldi derken 1 ay kullanamadan yine aynı arızayı verdi yine gitti.Malesef ben 2. gidişte bana verdikdikleri teknik servisi fişini kaybettim.Teknik servise gittim bu fişi kaybettiğimi ve bana cıktısnı yada fotokopisini verebilirmisniz dediğimde vermediler.Tamam deyip ayrıldım.
Malesef telfon tekrar arızalandı ve 30 iş günüden fazla garantide kaldı.Ancak ben aradıkdan sonra 3 aramada bana tamir oldğunu gidip alabileceğimi sölediler.
Şimdi telefon 4. defa arıza verdi daha önce 3 defa garantiye gitti ( telefon 4. defa aynı arızayı verdi.).Ben teknik servisin bu tutumlarından dolayı cok sinir oldum ve telfon 1 ay kullanılmıyo arıza yapıyor.Gecengün aradığımda teknikservisi fişini kaybettiğimi ve sadece telfonun yenisi ile değişimmi yapılacağını para iadesi yapmıyacakalrını sölediler.
Lütfen ban bir akıl verin telfonun para iadesini isteyebilirmiyimEğer isteuemiyorsam yeni telfonu aldğımda garanti süresi uzarmı ve yeni telefonda aynı arızayı verirse bu sefer para iadesi isteyebilirmiyim.
Yardımınızı bekliyorum biraz araştırdım ama kafam karıştı .Bilgi verirseniz cok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Cevap: Para iadesi talep edebilirmiym
Öncesilikle tuketici hakem heyetine gideceğinizi muhatabınıza belirtip onlardan cihaz ücretini isteyebilirsiniz.Yok derseler;
1-Noterden ihtarname çekip uyarabilirsiniz,
2-Elinizde aynı arızaya ait 3 adet servis fişi varsa,(farklı arızaysa 4 adet) bunların kopyalarını çekip,cihaz garanti belgesi ve fatura kopyalarını da ekleyip, şikayetinizi belirtir dilekçeyle direk olarak tüketici hakem heyetine de başvurabilirsiniz.
Belgelerinizle birlik te ürünün ücreti talebi ile hakem heyetine müracat edin.Kesin sonuç alırsınız.
cok teşekkürler teknik servis fişlerinden bri kayıp ama aynı arıza nedeniyle bu 4. gidişim olucak yani4 değil 3 fişim var.Ben tekrar bir gideyim ozaman kabl etmezlerse hakem heyetine başvurayım .
Zaten daha önce gttiğimde biz para iadesi yapmıyoruz birdahaki arızada telfonun yenisi ile değiştiricez demişlerdi ben tekar gideyim.
Yardımlarınız için cok teşekkürler