Kınama cezası biraz uzun olacak ama ilgilenirseniz
Kusura bakmayın size bi sorum olacaktı:Ben siir'te polis memuru olarak görev yapmaktayım.Sorum şu:Emniyet müdürlügünde hassas şubesinde çalışıyorum.Siirt valilik binasında 2 arkadaş olarak görev yapıyorduk.Mesaimiz saat:18:00 da başlayıp sabah :07:00'de bitiyor.Bina önünde Çelik yelekli silahlı olarak bir nöbetimiz var.Bu nöbet'in bir çizelgesi yok.Kendi aramızda sözde bu çevre koruma nöbetini tutuyoruz.Bizim burada akşam hava karardıgında günün nöbetçi müdürü telsiz anonsuyla çelik yeleklerin giyilmesi hususunda talimat verilir.06.06.2009 tarihinde yine göreve geldik.Yalnız bu arkadaşla anlaşamadıgımız için ben dışarıda o da içeride oturuyordu.Yine anons geldi.Ben dışarıda telefonla konuşurken günün nöbetçi müdürü saat 22:50 sıralarında geldi ve ilk beni gördü ve çelik yelegimi neden giymedigimi sordu bende nöbeti yeni bıraktıgımı söyledim.O sırada arkadaşım'da müdürün imzalayacagını rapor defterini getirdi.Müdür bey o esnada benim sicilimi isteyip ayrıldı.2 ay sonra ifadeye çagrıldım.Bana o olayla ilgili olarak telsiz anansuna ragmen silahlı ve çelik yelekli olmadıgımı beyan edip rapor etmiş.Bende muhakkike ifade verirken yanımdaki arkadaşa'da rapor açılıp açılmadıgını sordum.O'da cevaben :o'na'da rapor açıldıgını söyledi.Eger ikimizde farklı ifadeler verirsek konunun bizim aleyhimize daha fazla cezayla cezalandırılacagımızı söyledi.Biz sana yardımcı olacagız sen benim dedigim gibi ifade verirsen az bi cezayla kurtulursun dedi.Bende daha fazla ceza almamak niyetiyle ifademi komiserin dedigi şekilde verdim.Ben SALAK SUÇU ÜZERİME ALACAK ŞEKİLDE İFEDE VERDİM.Ve bana il disiplin kurulu hakkıyla KINAMA CEZASINI verdi.Ben o sıralarda hemoroidden rahatsız oldugum için istanbula gidip ameliyat olmam gerkiyordu ve ameliyat oldum.iyileşme süreci uzun oldugu için itiraz süremi geçirdim.İşin açıkçası itiraz hakkımın oldugunuda bilmiyordum.Birde o arkadaşa rapor açılmadıgını daha yeni ögrendim.Ben HAYBEYE CEZA aldıgımı düşünüyorm.Düşüncem şu:O esnada ikimizde oradaydık ve çevre koruma nöbetçisi kimin oldugu belli degil.SAYIN MÜDÜRÜM daha önce bana kızmıştı.O konuda ben yine haklı oldugumu düşünmeme ragmen ekmegimizin peşinde olmamız birde polis memuru sıfatıyla sineye çektiştim.Yani müdür bey sizin anlayacagınız hani bir atasözü var ben ona benzetiyorum KÖR TUTTUGUNU.....BİZ ORADA 2 KİŞİYİZ BEN GÖRÜNÜŞTE CEZA ALMAM GEREİR ANCAK YANIMDAKİ ARKADAŞA NEDEN RAPOR AÇILMADI.ORTADA NÖBET ÇİZELGESİ YOKKEN KİMİN NÖBETÇİ OLDUGU BİLİNMEZKEN NİYE BEN RAPOR YİYORUM ANLAYAMADIM.İTİRAZ SÜREMİ GEÇİRDİGİM İÇİN BU İŞİN ÜZERİNE BİR BARDAK SOGUK SU İÇMEMİ SÖYLEDİLER.BEN BU YAPILANIN DÜPEDÜZ BİR HAKSIZLIK OLDUGUNU ADAM KAYRILDIGINA İNANIYORUM.AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ DAHİL BÜTÜN HUKUK DALLARINI VE BU KONUDA YARDIMCI OLABİLECEK BİRİLERİNİ ARIYORUM BANA BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.SAYIN FORUM YÖNETİCİLERİ.İYİYKİ İNTERNET VAR YOKSA BİZİ ÇİG YUTACAKLAR.
Cevap: Kınama cezası biraz uzun olacak ama ilgilenirseniz
bana bi yol kalsada kalmasada en azından avrupa dahil bu konuyu oraya taşıyabilirmiyim görünürde hukuki anlanda beni dinleyecek tek orası kalmış gibi görünüyor.oraya gidip eger kalmışsa bir hakkım aramalıyım diye düşünüyorum.kurumuma saygısızlık etmek istemem ama saygısızlık yaptıgıma inanmıyorum.Bana yol gösterirseniz sevinir başarılarınızın devamını dilegiyle.SAYGILAR