Bankadan çekilen kredi karşılığı arkadaşa verilen senet
Selam değerli arkadaşlarım.8 senelik arkadaşım sıkıştığım bir anda bana kredi çekti.Daha sonra ölümlü dünya ne olur ne olmaz diyerek senet getirdi ve imzaladım bende çünkü beraber çalıştığım yediğimiz ayrı gitmeyen arkadaşım beni satmaz diye düşündüm.İmzamı attım geri kalanını ben doldururum dedi.aradan 8 ay geçti ben her ay ödediğim zaman senetleri yazılı olarak aldım elimde 8 aylık senet var. Bugün mesaj göndermiş aynen yazıyorum(kalan senetler tarihi para miktarı açıkavukatta) diye ama bende yatırdığım banka dekontları var ve bu arkadaşın hiç bir geliri malı mülkü yok sadece maaşı var bu senetleri fazla miktarda geri bir tarihte yazarak işleme koyarsa benim bir hak talebim olabilirmi.Hepinize saygılar sunuyorum.
Cevap: Bankadan çekilen kredi karşılığı arkadaşa verilen senet
Anlamadım hem senetleri geri aldım elimde diyorsunuz, hem dekontlar elimde diyorsunuz, hemde arkadaşım senetleri avukata vermiş diyorsunuz. Olayı tane tane ve ve düzgün anlatırsanız yardımcı olabiliriz.
İyi akşamlar krediyi 36 ay taksitle çekti ve bana 36 adet senet getirdi.bende imzaladım aradan 8 ay geçti bu geçen ayların taksitlerini ödedim.ödediğim ayların senetlerini bana doldurulmuş halde geri verdi.Geriye kalan 28 adet senedi avukata vermiş ve tarih ve miktarını yazmadığını o şekilde avukata verdiğini ve bütün krediyi toplam olarak kapatmamı yazan bir mesaj göndermiş.
Arkadaşınız anladığım kadarı ile sizin için kendi adına kredi çekmiş ve karşılığında 36 ay vadeli kredi için sizden 36 adet senet almış. 8 ay krediyi düzenli ödemişsiniz ve oda size 8 adet senet iade etmiş. Ama sonra güveni sarsılmış veya aylık kredileri ödeyemeyeceğinizi düşünerek kalan senetlerinizi avukata vermiş. Bu durumda ya arkadaşınızı ikna edip senetleri işleme koymaması ve kredi borcunuzu aylık düzenli ödeyeceğiniz konusunda ikna edeceksiniz yada avukatlık masrafı ile senetleri icra yolu ile ödeyeceksiniz.
özür dileyerek bişey daha sormak istiyorum senede borcum olan keredi tutarından fazla yazarsa itiraz hakkım doğarmı.
Çok zor ispat edebilirsiniz. Hatta hemen hemen hiç ispat edemezsiniz.
arkadaşınızın yazdığı mesajın gelen telefon no sunun o tarihte onun olduğunu ve mesajın onun tarafından size yazıldığını bir şekilde kanıtlayabilirseniz korkmayın derim, çünkü zaten arkadaşınız SENETLERİ BOŞ OLARAK avukata verdiğini itiraf etmiş. Senet sahteciliğinin bundan ala ispatı olmaz sanıyorum. genede uzmanlar daha iyi bilir tabi.