Fatura sahibi olmadan işlem yapılabilir mi?
iyigünler.ben bir cep telefonu ile sorun yaşadım.telefonu 2.el olarak aile dostumuzun oğlundan aldım.telefonla yasadığım sorunlardan dolayı telefonu tüketici haklarına verdim.dosya adını fatura sahibi kişi ile aynı olması sebebiyle dosyayı tüketici haklarına sundum.haklılığım beyan edildi.fakat telefonu aldığım kişi ki aynı zamanda fatura sahibi ve tuketici haklarındaki dosyanın sahibi kişi askerde oldugundan bana böyle bir ödeme yapılamayacığını söylediler.bende durumu iza ettim ve ödemenin babasına yapılmasını sundum.böyle bir şeyin olmayacağını bana söylediler.
aynen size sunduğum gibi faturanın üzerine olduğu kişinin babası ile icra ya gitsem yada ben kendi ağzımdan bir dilekçe sunarsam haklılığım varmıdır yoksa arkadası mı bekliyeceğim...şimdiden teşekkürler
Cevap: Fatura sahibi olmadan işlem yapılabilir mi?
18 yaşını doldurmuş biri adına babası da olsa başka birinin işlem yapabilmesi usule uygun geçerli vekaletname alabilmesine bağlıdır. Tanıdığınız bir avukat var ise ona yoksa babasına veya size bulunduğu yerdeki noterden vekalet vermesi gerekir. Notere durumu açık bir dille izah ederse gerekli vekalet düzenlenebilir. Sonra size veya babasına postalar.
tesekkür ederim.yani hertürlü ben bu fatura sahibini bekleyecekmiyim??
Anlattıklarımdan bu sonuç mu çıkıyor?
fatura sahibi olan kişi olmadan vekalet işlemi olabilirmi peki?
Askerlik yaptığı yerde noterden vekalet çıkarttırıp size yollayamazmı?
peki bu vekaletname için ücret ne kadar tutar?