Anlaşmalı Boşanmaya Davet Edildim
Öncelikle herkese merhabalar. 6 ay önce ayrıldıgımız eşimin avukatı tarafından 5 binlira karsılıgında bosanmak üzere dava acmaya davet edildim. Cocugumuz yok 2,5 yıldır evliyim. 6 ay once eşimin ailesi büyük kavga ve gürültülerle eşimi ve eşyalarını fazlası ile alip evi terk ettiler. Bu durumda ne tip bir yol izlemem gerekiyor?
1- Parayi kabul edip anlasmali olarak bosanayimmi?
2- Eger kabul etmezsem ve davayi eşim acarsa nafaka tazminat gibi konularda ne tür yaptirimlara gidebilirler?
verilen cevaplara şimdiden tesekkür ederim.
Cevap: Anlaşmalı Boşanmaya Davet Edildim
Sadece 5.000 TL tazminat mı istiyor karınız?
ver parayi kurtul cocuk yok birsey yok.
Parayı kim ödeyecek anlamadım.
Bu üyemiz geçenlerde de aynı yönde soru sormuştu Av. İlknur Hanım. Bu üyemiz erkek. Eşi(yani 2 yıllık karısı) 5.000 tl istemiş anlaşmalı boşanmak için.
Deniz hanım, sizin hafızanıza, araştırmacılığınıza hayranım biliyor musunuz?
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Deniz hanım, sizin hafızanıza, araştırmacılığınıza hayranım biliyor musunuz?
Estafurullah sayın hocam ne hafızası. Bu hukuk sitesinin hafızası sağolsun. :)
Teşekkür ederim durum denizblk isimli arkadasımızın özetledigi gibidir.Tecrübeli arkadaslarimiz herhangi bir yararlı bilgi verip yardımcı olabilirlerse sevinirim.
Alıntı:
jukyzero rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim durum denizblk isimli arkadasımızın özetledigi gibidir.Tecrübeli arkadaslarimiz herhangi bir yararlı bilgi verip yardımcı olabilirlerse sevinirim.
Madem ki durum benim anlattığım gibi bence hiç durmayın. Bedavaya boşanmış olursunuz. Çünkü hakimler genelde kusuru kocaya bulup tazminatı yüksek biçiyorlar. Kadın mağdurdur diye. Genelde diyorum. Hepsi demiyorum yanlış anlaşılmasın.
Anlaşmalı boşanma protokolünde dikkat etmenizi isteyeceğim noktalar var.
Protokole eşiniz nafaka istemiyorum şeklinde yazdırabilir. Bu bağlayıcı değil. Eşiniz nafakadan FERAGAT EDİYORUM şeklinde yazdırsın.
Ayrıca bu tazminat maddi tazminat mı, manevi tazminat olarak mı yazılacak protokole onu da sorayım?