Boşanma davası ile birlikte tayin olabilirmiyim
Merhaba değerli arkadaşlar,
Öncelikle devlet okullarında kadrolu öğretmenim. istanbulda görevimi yapıyorum. Eşim ile 15 yıllık evliliğimiz var ve bu 15 yıl içerisinde bir çok boşanma gerekçesine dayanarak 2 boşanma davası açtım ve yeniden affettim eşimi. Şimdi ise kesin kararlıyım ve boşanmak istiyorum eşimden...
Oturduğumuz evin kira kontratı benim üzerime. Eşim boşanmaya sıcak bakmadığı gibi boşanma dönemlerinde bir çok huzursuzluğu da beraberinde getiren bir yapısı var. henüz boşanma davası açmadım fakat istediğim şey bu yarı yıl döneminde boşanma davamı açmakla beraber annemin ( 65 yaşında yalnız yaşıyor ) bulunduğu şehire tayinimi istemek ve annemin yanında kalmak istiyorum.
İstanbulda eşimle birlikte oturduğumuz evde oturma imkanım yok, bir çok tehtit ...v.s olumsuzlukla karşılaşıyorum. İstanbulda başka bir ev tutup yaşama imkanım da yok, taşıt kredisi ödüyorum. maaşım buna yetiyor sadece. Eşimin kredi kartlarımla yapmış olduğu bir çok borç da bana kalıyor. Bu arada eşim de uzun yıllardır işsiz ve sigortasız.
Durumumu özetledim. Bu durumda annemin yaşadığı şehire yarıyıl tatilinde tayin olmam mümkün mü ?
Vereceğiniz yanıtlar için teşekkürlerimi sunarım. Saygılarımla...
Cevap: Boşanma davası ile birlikte tayin olabilirmiyim
Öncelikle geçmiş olsun.Hocam iller arası yer değiştirme kılavuzlarından özür durumuna bağlı yerdeğiştirme kılavuzunu okursanız sanırım sizin için daha faydalı olacaktır.Eğer savcılık v.s gibi kurumlarda herhangibir dosyanız ve ya o şehirde yaşadığınız anda hayatınızda olumsuzluklar yaşanabileceğine ait belgeniz varsa olağanüstü durumlara bağlı yer değiştirme kapsamına girer ve tayin istersiniz. zaten bu durumda valilik tarafından bir soruşturma açılıyor ve durumunuzu belgelendirip öyle tayin istiyorsunuz.diğer türlü malesef çok zor görünüyor. tekrar geçmiş olsun
Cevap: Boşanma davası ile birlikte tayin olabilirmiyim
[QUOTE=tontini;326951]Öncelikle geçmiş olsun.Hocam iller arası yer değiştirme kılavuzlarından özür durumuna bağlı yerdeğiştirme kılavuzunu okursanız sanırım sizin için daha faydalı olacaktır.Eğer savcılık v.s gibi kurumlarda herhangibir dosyanız ve ya o şehirde yaşadığınız anda hayatınızda olumsuzluklar yaşanabileceğine ait belgeniz varsa olağanüstü durumlara bağlı yer değiştirme kapsamına girer ve tayin istersiniz. zaten bu durumda valilik tarafından bir soruşturma açılıyor ve durumunuzu belgelendirip öyle tayin istiyorsunuz.diğer türlü malesef çok zor görünüyor. tekrar geçmiş olsun[/QUOTE
Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim... çok sağolun..